szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Zsámboki Tavaszköszöntő Ünnep

cargomaniaZsambok-170407

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki szeretne betekintést nyerni, hogy milyen a fenntartható életmód és ki is szeretné próbálni: környezet- és emberbarát közlekedési és szállítási módokról, és helyi, biozöldségek kóstolásáról és termesztéséről, újrahasznosított anyagok használatáról lesz szó, és felfrissítjük kerékpárjainkat is a tavaszi javítás keretében!

Az esemény szervezői a Cargonomia teherkerékpár központ, a Zsámboki Önkormányzat, a Zsámboki Biokert és a Cyclonomia kerékpárműhely.

Részletes program

10.00 – 13.00 Bicikli őrület

’Csináld magad’ biciklijavítás
Tapasztalt szakemberek segítségével újíthatod fel biciklidet! A Cyclonomia Közösségi Bicikliműhely szakemberei jönnek Zsámbokra, hogy segítsenek az itt lakóknak megjavítani a defektes kerekeket, csomagtartókat felszerelni, csapágyat zsírozni, vázat hegeszteni, láncot megolajozni, stb. Gyere és tanulj el egyszerű fogásokat a szakemberektől, hogy egész évben karbantarthasd kerékpárod! Használt alkatrészeket is lehet majd cserélni: hozd el a már nem használt kerékpár alkatrészeid, lehet hogy másnak éppen erre lesz szüksége!

A hatékony biciklijavítás érdekében az anyag- és alkatrészszükségletet kérjük előre jelezni az info@cargonomia.hu email címen vagy a Művelődési házban (József Attila utca 4.) hétfőnként 15.00- 17.00, vagy péntekenként 10.00-12.00 óra között.

Ismerkedés teherbiciklikkel
Teherkerékpár kipróbálás és oktatás: a Cyclonomia és a Cargonomia teherkerékpár-központ különböző típusú teherbiciklikkel érkezik Zsámbokra, ahol a résztvevők kipróbálhatják őket tapasztalt teherkerékpározók segítségével! A teherkerékpár a teherszállítás egyik legpraktikusabb formája, a különböző típusú kerékpárok különböző célokat szolgálnak: intézd ezzel a bevásárlást, szállítsd ezzel zöldségeid, palántáid, különböző alapanyagokat, szerszámokat, de akár a gyerekek is beférhetnek!

10.00 – 12.00 Kézműves foglalkozás gyereknek

Újrafelhasznált kerékpáros anyagokból készítünk ékszereket. Használt bicikligumikból, láncokból meglepően csinos fülbevalókat, karkötőket készíthetünk!

10.00 – 13.00 Ebédkészítés a Zsámboki Biokert ízletes és egészséges alapanyaiból.

13.00-14.00 Közös ebéd

Az ebédet a Zsámboki Biokert bio- és szezonális alapanyagaiból készítjük. Meglátjuk, hogyan lehet csupán zöldségekből is finom ebédet készíteni!
Az ebéd díja 300 Ft.

15.00-16.00 Zsámboki Biokert vezetett látogatás

Helyszíne: Szent László utca 56.

A Biokert látogatása betekintést enged a Zsámboki Biokert mindennapjaiba, megismerhetjük miért is olyan különleges ez a gazdálkodás, mesélnek módszereikről, az itt termesztett növényekről. Hogyan védekezzünk vegyszerek nélkül a kártevők és betegségek ellen? Mitől lesz igazán termékeny a talaj? Mi az az agrobiodiverzitás és miért lesz tőle egy gazdálkodás egészséges? Vajon hányféle burgonyát és salátát termesztenek itt?

A részvétel valamennyi programon ingyenes!
Helyszín: Zsámbok
Időpont: 2017. április 15., 10:00–16:00

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.