szerda, december 19, 2018
Civil Hírügynökség

Down Világnapi rendezvények – 2018

2018-03-08 Esemény, Hírfolyam
DownVilagnapLogo-180306

Március 21 nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre.

Az Európai Down-szindróma Egyesület márciusban minden nap bemutat egy Down-szindrómás embert, aki elmondja, hogy a társadalom aktív tagjaként hogyan járul hozzá közössége jólétéhez.

https://worlddownsyndromeday.org/call-to-action

A Down Alapítvány is szeretné megmutatni ezen a napon, hogy az általa támogatott emberek hogyan élnek, hogyan dolgoznak, milyen hasznos programokban vesznek részt. Három rendezvény szolgálja ezt a célt, és mind a három a környezetvédelemhez kapcsolódik. A hulladékhasznosítás, hulladékból hasznos termék készítése és a szelektív hulladékgyűjtés állnak a programok középpontjában. Az elmúlt évben mindenki megtanulta a szelektív hulladékgyűjtés alapjait és gyakorlatát, és a kézműves műhelyekben a hulladék hasznos termékké alakítását. A programokról bővebb információ a weboldalunkon is elérhető:

http://www.downalapitvany.hu/node/1385

A Down-szindróma Világnapja alkalmából három különböző helyszínen mutatkozunk be a programmal és az eredményekkel. Mindenkit szeretettel várunk!

 

Forrás: Down Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.