kedd, június 19, 2018
Civil Hírügynökség

A világ legnagyobb toborzási programja nőknek

novezeto-170308

A nemzetközi nőnap alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette a 26 országot – benne hazánkat is – érintő ReConnect programját azzal a céllal, hogy vezetői tapasztalattal már rendelkező olyan nőket vezessen vissza a munka világába, akiknek nagyvállalati pályafutása évekre megszakadt a többi között szülés, saját vagy családi vállalkozásban eltöltött idő miatt.

A program a következő három évben ezer nőt érint, és része a vállalatcsoport nemzetközi igyekezetének: a női vezetők arányának látványos növelésének.

A Vodafone Csoport megbízásából a magyar KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társaság által frissen elvégzett gazdasági elemzés* alapján világszerte 96 millió képzett, 40–54 év közötti nő karrierje tört meg egy adott ponton. Közülük 55 millióan előző munkahelyükön közép- vagy felsővezetői pozíciót töltöttek be. Ha sikerülne középvezetői vagy annál magasabb szintű szakmai tapasztalattal rendelkező minden nő visszasegítése a munka világába, összesen több mint évi 419 milliárd angol fontnyi jövedelemmel növekednék az érintettek háztartásának bevétele, s az ily módon keletkező gazdasági tevékenység értéke elérhetné az évi 151 milliárd fontot.

Egy másik, ugyancsak a Vodafone megbízásából a GfK piackutató által végzett felmérés** részeként öt országban a pályát elhagyó ötszáz nőt kérdeztek a munkavállalással kapcsolatos lehetőségekről. Jó négyötöd szerint jóval több támogatást kellene kapniuk azoknak, akik hosszú kihagyás után vissza szeretnének térni a munka világába, főképp akkor, ha gyermeket is nevelnek. A nők több mint háromötöde rugalmas munkaidőre, fele pedig részmunkaidős hivatásra vágyik.

A Vodafone ReConnect programja arra bátorítja a pályájukat egy időre elhagyó, egykor vezető tisztséget betöltő nőket (és persze férfiakat is), hogy bátran jelentkezzenek a kezdeményezésben meghirdetett állásokra. Gyakorlatokkal is segíti szakmai tudásuk, készségeik felfrissítését, fejlesztését, sőt, lehetőséget ad arra is, hogy rugalmas, vagy részmunkaidőben dolgozzanak a vállalatnál. A Vodafone Csoport arra törekszik, hogy a közép- és felsővezetői pozíciókban a nők aránya 2020-ra nagyjából a harmadára emelkedjék.

A Vodafone Magyarország munkavállalóinak csaknem a fele nő. A frissdiplomás vezető-utánpótlást szolgáló Discover-programban is fele részt vesznek részt nők.  A vállalat mellett a Vodafone Magyarország Alapítvány is küzd a női esélyegyenlőségért. Támogatja a többi között a „Nyitottak vagyunk” közösségi kezdeményezés „Nőnap x 365” kampányát, amelynek célja, hogy új tartalommal gazdagítsa a nőnapot, és ne korlátozza pusztán a március 8-i 24 órára. A kampányban közszereplők, cégvezetők hívják fel a figyelmet a női esélyegyenlőség megvalósulásának fontosságára.

——–

* A Vodafone megbízásából a KPMG által készített felmérésben képzett nőnek azt tekintették, aki legalább középfokú vagy annak megfelelő végzettséggel rendelkezik. A középvezetői vagy annál magasabb szintű gyakorlatot a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organisation- ILO) definíciója szerint határozták meg, és az ISCO-88 kategória11. (törvényhozók és szenior tisztviselők) és12. (vállalatvezetők) fokozatának felel meg.

** A kutatást 501 30–55 év közötti nő megkérdezésével folytatták Nagy-Britanniában, Német-, Olasz-, Törökországban és Indiában.

 

Forrás: Infovilág

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.