péntek, július 20, 2018
Civil Hírügynökség

VII. Utcajogász [újjá]születésnap

2017-09-12 Esemény, Hírfolyam
utcajogasz-170901

Hét évesek lettünk. Ahogy a testünk szövetei, úgy az Utcajogász is megújul a hetedik születésnapján. A hetedik születésnapunk tele van meglepetésekkel. Már most eláruljuk: új logóra váltunk, és a segítségetekkel egy minket jól kifejező szlogent választunk.

Gyertek, ünnepeljünk, bulizzunk együtt!

PROGRAM < ZENE >
Újzenekar
Lázár Domokos (Esti Kornél, Pegazusok nem léteznek) egy szál gitárral

LESZ MÉG: Fotósarok, tombola, stand, ahol megismerhetitek a munkánkat.

A belépés ingyenes. Az eseményen adományt gyűjtünk az Utcajogász Egyesületnek, amit többek között beadványok nyomtatására, postaköltségre, utazásra, bírósági és más eljárások költségeire és a Blaha Lujza téri ingyenes jogsegély működtetésére fordítunk. Mivel az Utcajogászok önkéntes alapon dolgoznak, számunkra egy kis adomány is nagy segítséget jelent.

Hozzájárulhatsz munkánkhoz támogatói italjegy vásárlásával, tombolával és menő Utcajogász kellékek (táska, matrica, hűtőmágnes) megvásárlásával.

Időpont: 2017. szeptember 22., 19:00–23:59
Helyszín: Gólya; Bókay János utca 34., Budapest, 1083

Mit kell tudni rólunk?

Az Utcajogász csoport 2010 óta dolgozik, hét éve minden pénteken két jogászunk jogi tanácsot ad hajléktalan és szegény embereknek a Blaha Lujza téren.

A heti jogsegély mellett jogi háttérmunkával, jogi képviselettel segítjük A Város Mindenkié Csoport lakhatással kapcsolatos érdekvédő munkáját. Segítettünk többek között hajléktalan embereknek visszaszerezni jogtalanul megvont segélyüket, kilakoltatások megakadályozásában, jogszerűtlen kunyhóbontások és lakás befalazások megállításában, és közérdekű adatigénylési perek megnyerésében. 2016 óta egyesületi formában folytatjuk ugyanezt a munkát.

Fontos nekünk, hogy a jogérvényesítés mindenki számára ugyanolyan elérhető legyen, a jogászság pedig különleges tudását és felelősségét felhasználva aktív szerepet vállaljon egy nyitott és demokratikus társadalom megteremtése érdekében. Mindenkit szeretettel várunk az Utcajogász Újjászületésnapon, aki egyetért szellemiségünkkel.

www.utcajogasz.hu
https://www.facebook.com/utcajogasz/

 

Forrás: facebook.com

Friss műsorok

Comments are closed.