szerda, május 22, 2019
Civil Hírügynökség

A VGYKE népszerűsíti az audionarrációt

vakokGYKElogo-180814

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete újabb kihívása az audionarráció népszerűsítése látássérültek körében. “A vizuális kultúra mindenkié” elnevezésű programunkban partnerünkkel, az AKKU Egyesülettel, akadálymentes színházi előadásokat, festmények és szobrok audionarrálását, valamint interaktív narrációs klubot valósítunk meg.

Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke kifejtette: Reméljük, minél több látássérült embertársunknak tudunk olyan felejthetetlen élményt adni a narráció segítségével, amely színházi előadások és mozifilmek minőségi élvezetéhez járul hozzá. Honlapunkon mindenki számára hozzáférhetővé tettük ezeket az anyagokat.

Kérem, látogassák önök is az alábbi linken: http://www.vgyke.com/296-2/fotok-festmenyek-rajzok/

De mi is az audionarráció?

Olyan, a kultúra akadálymentes hozzáférését elősegítő értékes szolgáltatás, amely egyre több helyszínen elérhető látássérült személyek számára. Színházi előadás, mozifilm vagy egyéb művészeti tevékenység vizuális elemeinek akadálymentes élvezetét teszi lehetővé vak és látássérült személyek számára. Mindazt megkísérli leírni, ami a látó néző számára egyértelmű, vagyis azokat a képeket, történéseket, melyekről a látássérült néző korábban csak fülbesúgás útján szerezhetett információt.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK)

 

Forrás: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.