hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Városvédő: ingyenes app mindennapi segítségkéréshez

2015-02-25 Hírfolyam, Top24 hírek

“Kezedben a biztonságod” – ez a mottója annak az appnak, amelyet kölcsönös, gyors közösségi segítségnyújtásra terveztek: a használatával könnyen lehet segítséget kapni és adni az előre hozzápárosított felhasználóknak, családtagoknak, barátoknak. Az app letölthető a Google Play-ben.

“A Városvédő rendszer megalkotásánál az volt a célunk, hogy a modern technikát hívjuk segítségül a biztonság érdekében. Manapság mindegyikünk zsebében ott lapul egy tenyérnyi lehetőség a biztonságunk fokozása érdekében; az okostelefon. Ennek tudását fogtuk munkára, és hívtuk segítségül hozzá az önkormányzat és a rendőrség erőforrásait. A végeredmény a Városvédő rendszer lett, amely azonnali segítséget jelent a kiránduláson elszenvedett bokaficamtól az éjjeli utcai támadásig minden vészhelyzetben.

Segítség a szeretteidtől – Segíts a szeretteidnek!

Először is, a Városvédő használata teljesen ingyenes. Nincs más dolgod, mint letölteni az alkalmazást a telefonodra, és szólni azoknak is, akikre Te is vigyázni akarsz, vagy akik segítségére Te is számítasz, hogy tegyék ugyanezt. Velük párosítani kell a telefonodat, és innentől számíthattok egymás segítségére.

Segítség a városodtól

Azon városokban, ahol bevezetik a Városvédő rendszerét, dönthetsz úgy, hogy szükség esetén igénybe veszed a város segítségét.

Hogy mit jelent ez? Egyszerű!

Ha Pánikriasztást indítasz, akkor az a szeretetteid telefonján kívül eljut a városi központba is. Innen megpróbálnak majd elérni Téged a telefonodon, és ha nem tudnak meggyőződni arról, hogy biztonságban vagy, akkor a kellő segítséget már el is indítják hozzád.”

További információ és letöltés (android)

Forrás: a projekt FB-oldala

Friss műsorok

Comments are closed.