szerda, július 17, 2019
Civil Hírügynökség

Van segítség a bajban!

2019-05-15 Esemény, Hírfolyam
telefonos_190513

Magyarországon a lelki elsősegély telefonszolgálatok a nap 24 órájában várják a 116-123-as, ingyenesen hívható telefonszámon a különböző problémák, konfliktushelyzetek, nehéz életesemények, pszichés terhelések kapcsán, valamint a krízishelyzetekben telefonáló hívókat.

Az 1997 óta minden év májusában megrendezésre kerülő “Telefonos Nap” célja az önkénteseink szakmai továbbképzésén túl, felhívni a figyelmet arra, hogy “Beszélgessünk egymással – hiszen mindannyiunk élete megér egy telefonhívást!”

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által szervezett 2019. évi “Telefonos Nap” rendezvényeinek idén Rákóczifalva ad otthont. A szakmai találkozó címe: “Improvizáció problémákra”.

A program során olyan problémakörökben kerül sor önkénteseink továbbképzésére, szakmai tapasztalatainak kicserélésére, melyek nap mint nap előfordulnak a segélyhívások során:
– Gyász, veszteségek
– Párkapcsolati problémák
– Szenvedélybetegségek

A témák rendhagyó módon, improvizációs technikákkal, saját élmény alapján kerülnek feldolgozásra.

A részletes meghívó honlapunkon megtalálható: https://www.sos116-123.hu/

A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik speciális szakmai képzést követően vehetnek részt az önkéntes segítő, életmentő munkában.

 

Forrás: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

Friss műsorok

Comments are closed.