csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Van helyük a nyílt munkaerőpiacon

vakokGYKElogo-180814

Fodor Ágnes, Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke: Bár egyre több a diplomás látássérült, a nyílt munkaerőpiacon mégsem kapnak annyi lehetőséget, amennyi megilletné őket. Ezért indítottuk újra előző évben az “AC-DC Találd meg a helyed! elnevezésű projektünket, hogy mindkét oldalnak nyújtsunk információkat az egymásra találás érdekében.

A Sikeres látássérültek klubjában olyan látássérült fiatal szakemberekkel lehet találkozni, akik már letettek valamit az asztalra. Az ő példájuk sok egyetemista vagy már diplomával rendelkező látássérültnek ad hitet és erőt. Az eddigi rendezvényeken volt már mérnökből lett projektvezető, közigazgatásban dolgozó jogász, végzés előtt álló programtervező informatikus, aki egyben cégvezető, és olyan is, aki az ELTE Gyógypedagógiai Karán oktat, kutat. A VGYKE 2019-ben újabb klubokat szervez.

A munkáltatóknak ingyenes érzékenyítő programot is ajánlunk és személyes találkozást magasan képzett látássérült fiatalokkal. Ez az ismerkedés a döntésüket megkönnyíti, amikor azon gondolkodnak, hogy milyen munkafeladatok elvégzésére alkalmasak a munkaerőpiac e kevéssé ismert szereplői.

Kisfilmet is készítettünk, ahol a diplomás látássérültek elmondják, mi is kell a sikerhez. Többek közt befogadó környezet – így az egyesület várja minden érintett jelentkezését.

További információ: http://www.vgyke.com/ac-dc/klub/

 

Forrás: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.