csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Változás a Független Diákparlament szóvivői közt

függetlenDiakparlamentLogo-190218

Kálló Dániel eddigi szóvivő nemrégiben a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös listáján Európa Parlamenti képviselőjelölt lett, így szóvivői mandátumáról lemondott, helyére a szóvivő-választáson utána egy hellyel végzett Gömbös Patrik képviselőnk kerül.

A Független Diákparlament (FDP) mint évente választott, parlamentáris struktúrájú, az államtól és a pártoktól független, önszerveződő civil diákképviselet egyszerre kell szem előtt tartsa a diákképviselő-jelöltekre szavazó diákság akaratát és a függetlenséget. Ezért ha valaki kellő mennyiségű szavazatot gyűjt össze az évente megrendezett képviselőválasztáson, akkor mandátumot szerez, és ez abban az esetben is igaz, ha egyébként tagja valamely pártnak vagy párt ifjúsági szervezetnek, vagy éppen közös projekten dolgozik velük. Ha másképp tennénk, akkor megmásítanánk a választók akaratát, amely összeférhetetlen a demokrácia elvével.

Szervezeti függetlenségünket ezzel egy időben két dolog őrzi meg. Egyrészt világnézeti sokszínűségünk, azaz, hogy a paletta minden árnyalata a konzervatívtól a liberális felfogású képviselőkig jelen van közöttünk, és a másik, mely éppen ebből következik: emiatt nem is alakítunk ki közös álláspontot oktatásügytől eltérő, általános politikai kérdésekben. Azonban szervezeti függetlenségük fenntartása érdekében a pártok vagy párthoz köthető szervezetek (párt ifjúsági szervezet, alapítvány) tagjai nem tölthetnek be funkciót az FDP-ben (pl. koordinátori, szóvivői pozíció).

Kálló Dániel eddigi szóvivőnk nemrégiben a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös listáján Európa Parlamenti képviselőjelölt lett, így szóvivői mandátumáról lemondott, helyére a szóvivő-választáson utána egy hellyel végzett Gömbös Patrik képviselőnk kerül. Patriknak sok sikert kívánunk mostantól a szóvivői feladataihoz, volt szóvivőnknek, Daninak pedig sok sikert kívánunk új kihívásaihoz!

A Független Diákparlament hazánk egyik legjelentősebb civil diákképviselete, mely autonóm, szuverén módon alulról építkezve igyekszik a közvélemény és a döntéshozók felé eljuttatni a diákok problémáit és azokra adott megoldási javaslatokat. Évente komplex oktatási javaslatcsomagot adunk ki, a tavalyi év ezen szakaszán sok ezres diáktüntetéseken mutattuk meg az Y-generáció erejét, és az idei évben a diákjogok melletti kiállásra és a fenntartható oktatás ügyére is a korábbiaknál jóval nagyobb hangsúlyt igyekszünk fektetni.

FDP Kommunikációs Stáb 

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.