csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

Valósítsa meg közösségépítő ötleteit!

Tesco_logo_1-160302

Van egy jó ötlete, amivel lakóhelye, közössége fejlődését segítené? Ismer olyan szervezetet a környezetében, akiknek a céljait megvalósításra érdemesnek találja, de forráshiánnyal küzdenek? Még két hétig lehet jelentkezni a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára, amelyen országosan 63 közösségfejlesztő program nyerhet el egyenként 400 000 Ft támogatást.

Az 1990-es évek óta a Központi Statisztikai Hivatal minden évben közzéteszi a hazai nonprofit szektorral kapcsolatos legfontosabb statisztikákat. Ezekből egyértelműen látszik, hogy mind a fővárosi, mind a vidéki szervezetek számára gondot okoz a működéshez szükséges bevételek előteremtése. Magas azoknak a szervezeteknek az aránya, amelyek kevesebb, mint 500 000 forintból gazdálkodnak évente. Az ilyen kisebb helyi alapítványoknak, egyesületeknek az „Ön választ, mi segítünk” pályázatban elnyerhető 400 000 forintos összeg akár a túlélést is jelentheti. Ugyanígy, számos kreatív, építő ötlet születik meg olyanok fejében, akik mögött nem áll szervezeti háttér, így még nehezebb forrást szerezniük ötletük megvalósításához. A Tesco pályázata számukra is nyitott.

Országszerte szinte mindenhol találhatók hasonló szervezetek, változatos megvalósításra váró célokat tűzve maguk elé. A 2017. év elején meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázaton nyertes, Szabadszállás környékén aktív Strázsa Tanya Közhasznú Szociális Szövetkezet például a támogatásból olyan speciálisan kialakított bicikliket vásárol, amik a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára megkönnyíti az önálló közlekedést, és az egészséges, mozgásban gazdagabb életmód kialakításában segít nekik. A pályázaton szintén nyertes Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete a támogatást főzőtanfolyamok szervezésére fordítja, ahol a résztvevőknek megtanítják, hogyan boldoguljanak a konyhában, és hogyan tudnak akár egyedül is egészséges ételeket készíteni. A kosdi Önkéntes Településfejlesztő Közösség pedig egy öko játszópark kialakításába fog, ami egyaránt alkalmas lesz tanulásra, szórakozásra, pihenésre gyerekek és szülők számára.

Az aktuális pályázati kiírásra még 2 hétig, 2017. június 30-ig lehet jelentkezni. Országosan 63 körzetben várja a pályázatokat az áruházlánc, melyeket ismét a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelnek majd. A szakértői bírálat alapján kerül majd ki az a körzetenként három szervezet, amelyeknek programja továbbjuthat a szavazati szakaszba. A továbbjutó programok sorsáról már a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a támogatást. A vásárlók 2017. október 3. és 31. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat a november 13-ai héten hirdeti ki az áruházlánc.

 

TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.
Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!
A Tesco 206 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel, több mint 20 000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon, és ezernél is több helyi beszállító számára nyújt üzleti lehetőséget. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 100 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszerfelesleget. 2014 szeptemberétől 2017 áprilisáig összesen több mint 2,4 milliárd forint értékben, 5575 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszer-mentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.