Útjára indult Magyarország első mozgó adományboltja - Civil Hírügynökség
kedd, augusztus 21, 2018
Civil Hírügynökség

Útjára indult Magyarország első mozgó adományboltja

BAGazsBazar-180601

A BAGázs Közhasznú Egyesület június 1-ével Bagázs Bazár néven elindította társadalmi vállalkozását. A Ford Transitból kialakított mozgó adománybolt Pest megye településein hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával értékesít majd kiváló minőségű használt ruhát, játékokat és konyhai eszközöket elérhető áron.

A megnyitón jelen volt a Prezi több mint 80 önkéntese, akik ugyanezen a napon az egyesület új, dányi közösségi helyének alapozásában is részt vettek.

A BAGázs Bazár vásárlóiként egyrészt a vidéki fiatal középosztály tagjaira számítanak, másrészt a szegénységben élőkre, akik – részben a mobilitás hiánya miatt – helyben keresnek vonzó árú, minőségi ruhát. Mivel az eladásra kínált áru forrása adomány, a mozgóbolt alacsony költségekkel működtethető, a bevétel részben a foglalkoztatásra, részben az Egyesület pénzügyi, fogyasztói tudatosság fejlesztését is célul kitűző romaintegrációs programjainak megvalósítására fordítható.

A BAGázs Bazár működtetésével olyan vállalkozás építhető, mely hosszú távú segítséget jelenthet a romatelepen élőknek, munkahelyet teremt, azáltal, hogy hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztat, segíti azok elsődleges munkaerőpiacon való elhelyezkedését, és bevételei cigánytelepen élők fejlesztését szolgáló programokra fordíthatók.

 

Forrás: BAGázs Közhasznú Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.