szombat, február 23, 2019
Civil Hírügynökség

Utcai szociális munkát végző szolgáltatók állami támogatása

palyazat-160601

Az Emberi Erőforrások Minisztere pályázatot hirdet utcai szociális munkát működtető és befogadott szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére.

A pályázat célja
A pályázat közvetlen célja a szolgáltatás működési feltételeinek megteremtése a krízis időszakokban, kiemelten a „vörös kód” figyelmeztetés alatt. A támogatással lehetőség van a krízisidőszak többletfeladatainak elvégzéséhez kapcsolódó költségek fedezésére, a szükséges eszközök, felszerelések beszerzésére, az ellátást hatékonyabbá tevő szolgáltatások megvásárlására, a jogszabályban meghatározott kötelező ellátáson felüli munkavégzés biztosítására.
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, a pályázatban igényelt és megítélt támogatás 100%-a, saját forrást nem igényel.

Támogatható szolgáltatások, tevékenységek:
• A közterületen élők ellátásához szükséges, a téli időszakkal járó egészségkárosodás megelőzéséhez, az életveszély elhárításához szükséges használati eszközök beszerzése;
• Az utcai szociális munkát segítő eszközök beszerzése;
• Életmentő jellegű élelmiszer (krízis élelmiszerkészlet) biztosítása;
• A vörös kód időszakában rendkívüli munkavégzés;
• A vörös kód időszaka alatt nyújtott szolgáltatások megvásárlása;
• A közvetlen életveszély elhárítását segítő egyéb olyan szolgáltatások biztosítása, amelyek a fent felsoroltak közé nem illeszthetők.

A pályázók köre:
Finanszírozási szerződéssel rendelkező, utcai szociális munkát működtető fenntartók..
A fenntartók csak azon szolgáltatókra vonatkozóan nyújthatnak be pályázatot, akik az Emberi Erőforrások Minisztere által 2017. december 11. napján meghirdetett, „Az utcai szociális munkát végző és befogadott szolgáltatók feltételeinek fejlesztése” című pályázaton nem részesültek támogatásban.
A támogatási időszak: 2018. július 01. – 2019. március 31.
Nem számolható el annak a beszerzésnek a költsége, amely a fent meghatározott időszakon túl kerül kifizetésre.

A pályázatok benyújtási határideje: 2018. július 31. 16:00 óra.
Bővebben: https://www.nonprofit.hu/palyazatok/Palyazati-felhivas-utcai-szocialis-munkat-mukodteto-es-befogadott-szolgaltatok-felteteleinek-fejlesztesere

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.