szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Újabb orvosi misszió indult Malawiba

MagyarAfrikaiTársaságLogo-150819

Az idén első, fennállása óta 15. orvosi misszióját indítja a Magyar Afrika Társaság (AHU), amely mára, Közép-Európa legnagyobb nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó civil szervezete.

A Társaság zászlóshajói elsősorban az orvosi és humanitárius segítségnyújtás céljából kidolgozott és koordinált missziók és programok, amelyek elsődleges célja a gyógyítás, valamint a fejlődő országokban az egészségügyi dolgozók kritikus hiányának mérséklése.
A Magyar Afrika Társaság eddigi missziói alatt, több mint 40.000 beteget látott el Afrikában.

Az AHU első Malawiba indított orvosi missziója során a misszió orvosai ellátogattak a Blantyre-ben található, Queen Elisabeth Kórházba, ahol orvosaink összeismerkedtek a kórház fül-orr-gégész orvosával, aki az egyetlen fül-orr-gégész egész Malawiban. Az ő munkájának támogatására és tehermentesítésére tavaly ősszel már egy rendkívül sikeres orvosi “műtős” missziót sikerült megvalósítani. E munka folytatásaként indítjuk most azt a speciális műtős missziót, amelyben önkéntes orvosi csapatunk elsősorban fülműtéteket, illetve egyéb fej – és nyaksebészeti beavatkozásokat végez majd el a misszió ideje alatt.

A misszióban résztvevő magyar orvosok az orvosi segítségnyújtás mellett pedig informális módon képzik tovább a malawi kollégájukat.

E speciális küldetésben résztvevő szakemberek:
Dr. Polony Gábor, egyetemi adjunktus
Dr. Szanyi István, egyetemi adjunktus
Dr. Tóth Krisztina, egyetemi tanársegéd
Dr. Piski Zalán, egyetemi tanársegéd
Dr. Forgács Gábor, szakorvos jelölt

Az orvos csoport munkáját partnerszervezetünk, a malawi Hungarian Trade and Culture Center (HTCC) munkatársa segíti a helyszínen.

Az orvosi misszió tagjait, az indulást megelőző sajtótájékoztató keretein belül Raymond Irambo, a Magyar Afrika Társaság főtitkára, és Kembe Sorel, a Magyar Afrika Társaság szóvivője indította útjára.

 

Forrás: Magyar Afrika Társaság

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.