kedd, február 19, 2019
Civil Hírügynökség

Újabb balesetes cica Vásárhelyen

cicatVizsgalnak-180705

Újabb balesetes cicát vett pártfogásába a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Ezúttal egy átereszbe szorult, sérült felnőtt cicán segítettek, az állat Hódmezővásárhelyen az Árok utca és Királyszék utca sarkán került bajba.

Balogh Ernő elnök és segítője telefonon kapták a segítségkérést. A helyszínre érve megtalálták a cicát az árokba, aki a közeledésre megijedt és beszaladt az átereszbe, amelyben víz is volt. Az állatvédők gyorsan felmérték a terepet, majd seprűvel, hordozókkal, rongyokkal, cicaeleséggel tértek vissza a helyszínre, hogy valahogy kicsalják a macskát. Szerencsére mire visszaértek, a cica kijjebb merészkedett, így a bejáratot csak le kellett zárniuk, gyorsan megfogni a cicát és a hordozóba biztonságba helyezni.

Ezt követően Szegedre vezetett az út az állatorvoshoz, aki megvizsgálta az állatot. Valószínűleg autó üthette el, de szerencsére nem tört el semmije, picit sokkos, rémült állapotában volt, nagyon zihált. Bőre viszont gombás és rühes, ez ellen injekciókat is kapott. Hétfőn kell majd visszavinni a cicát ellenőrző vizsgálatra, de ha nem javul az állapota, azonnal indulni kell. Ezt valószínűleg már a macska gazdája fogja megtenni, hiszen időközben jelentkezett érte.

Balogh Ernő kifejtette, hogy múltkor összeszámolták és majdnem 80 cicát kellett volna befogadniuk. Azóta ez a szám már majdnem a duplájára nőtt. Hozzátette, nehéz nemet mondani, de ha egyszerűen nem tudják hová elhelyezni az állatokat, sajnos nem tudnak segíteni. Szeretnék, ha sokkal több ideiglenes gazdi jelentkezne az egyesülethez, ahol szeretetben élhetnének addig a talált, sérült, beteg állatok, ameddig meg nem gyógyulnak és végleges gazdira nem lelnek.

A csatlakozási lehetőségről a szervezet Facebook- vagy weboldalán, a www.hmvhelyiallatvedok.eu-n találunk több információt.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.