péntek, március 23, 2018
Civil Hírügynökség

Új szemlélettel lehet a magyar közéletet felfrissíteni

ciganyOnkorm-170703

A Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Egyesületének Országos elnöksége legutóbb Debrecenben tartotta elnökségi ülését, aminek Aba-Horváth István volt a házigazdája. Az ülésen a jelenlévők egyhangúlag határozták meg ideológiai és stratégiai jövőképüket.

Az egész napos rendezvényt alapjaiban határozta meg, hogy a munka megkezdésekor az elnökség minden tagja részt vett egy nem mindennapos istentiszteleten a Magyar Pünkösdi Egyház Debreceni Élet Gyülekezetében. Az istentisztelet tematikájában az aktivitásra, a cselekvő szeretetre helyezte a hangsúlyt, melyben teljességgel új értelmet kapott az egymáshoz való pozitív viszonyulás szükségessége. Az igehirdetés mindannyiunkkal megértette azt, hogy személyesen kell gyakorolnunk munkánk során a keresztényi felelősséget, erkölcsöt, át kell emelnünk azt mindennapjainkba.

Országos elnökségünk egyhangúlag elfogatta azt a javaslatot, hogy egy valódi, új, keresztény értékekre épülő együttműködést kell nyújtani cigány közösségünk tagjainak. Ráadásul egyszerre két irányba kell kinyújtsuk munkatársi jobbunkat – úgy a cigány közösség, mint a mindenkori döntéshozók felé. Azt szeretnénk elérni, hogy Magyarországon újra érték legyen a kimondott szó, a barátság, a tisztesség, a bizalom, a segítőkészség, a gyengébbek felemelése, az elesettek megsegítése. Ezen értékek megőrzése, továbbítása céljából megingathatatlan alapot raktunk le, bízva abban, hogy a nemzetünkben nagyon sok magyar polgár gondolkodik hasonlóképpen, s fogadja el együttműködésünket.

A cigány közéletben e meglévő előítéletek és a cigányság társadalmi leszakadása miatt még hatványozottabban kötelességünk az átláthatóságot, a tisztaságot, a szakmaiságot betartani, betartatni és bemutatni. A magyar nemzetnek szüksége van a nyugalomra, a higgadtságra, az együttműködésre, egymás elfogadására, közös értékeink (Isten, Haza, Család) megtartására. Meggyőződésünk, hogy csak egy új szemlélettel lehet mind a cigány, mind a magyar közéletet felfrissíteni.

Ajtai Tibor elnök

 

Forrás: Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesülete

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.