vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

Új közéleti folyóirat indult

ellensulyLap-181218

Új, 140 oldalas közéleti folyóiratot indított az Ökopolisz Alapítvány. A negyedévente megjelenő lap a hazai közélet aktuális kérdéseivel foglalkozik, fő célja hozzájárulni a politika folyamatainak és eseményeinek jobb megértéséhez.

“Ellensúlyra ott van szükség, ahol valami nagyon egy irányba billen. Magyarországon pedig ez nemcsak a politikában, de az arról való gondolkodásban is megfigyelhető” – hangsúlyozza Pápay György, a lap felelős szerkesztője. “Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy túl vagyunk egy korszakhatáron: a jól bevált receptek többé nem működnek, és fordítva, ami működik, az nem a korábban bevált, megörökölt recepteken alapul.”

Az első szám szerzői között ismert politológusokat és elemzőket találunk: Csizmadia Ervin, Böcskei Balázs, Reiner Roland, Mikecz Dániel és Ember Zoltán Levente, a tanulmányok pedig olyan témaköröket járnak körül, mint a populizmus vagy a hazai közbeszédben egyre hangsúlyosabb rezsimvita.

2019-től az Ökopolisz Alapítvány és a lap szerkesztősége kerekasztal-beszélgetéseket, közéleti vitaesteket szervez a politika iránt érdeklődő szélesebb közönség számára. Az első, januári rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a folyóirattal, illetve “A rendszer természete” címmel egy kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatnak. A beszélgetés részvevői Csizmadia Ervin, Filippov Gábor és Szűcs Zoltán Gábor politológusok, a moderátor Stumpf András újságíró lesz.

 

Forrás: Ökopolisz Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.