csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

Új elnök vezeti a Gyermekétkeztetési Alapítványt

kolevesrendezveny-161107

A poszton Király Gábor kuratóriumi elnököt Kromek Henriett követi, aki 12 éve tagja a közhasznú szervezet csapatának.

Király Gábor 23 éve hozta létre az Alapítványt, amikor nagyobbik gyermeke mögött az iskolában egy gyerek ájultan esett ki a padból – nem bírta tovább az éhezést. Ez a súlyos élmény figyelmeztette az akkor építőipari céget működtető Királyt, hogy a rendszerváltásnak kiszolgáltatott kis vesztesei is vannak és róluk is gondoskodni kell valakinek.

Az elmúlt évtizedek során az alapítvány majdnem 500 településen több mint 1 500 000 rászorulónak 23 millió kilogrammnyi tartós élelmiszert osztott szét. Országos gyermek-rendezvényeket szervezett, karácsonyi élelmiszercsomagokat osztott, pénzadományokat juttatott, részt vett tehetséges gyermekeknek képességeinek fejlesztésében.

A közelmúltban a szervezet új programot indított, a Szegények Patikáját, amely gyógyszerrel, szemüveggel segít olyan gyermekeknek, ahol a családnak nincsen pénze a gyógyítás, egészségmegőrzés költségeire. Király Gábor úgy döntött, hogy jobban szolgálja a gyermekek ügyét, ha modernebb szellemű, fiatalabb vezető irányítása alatt folyik tovább a munka. Választása közeli munkatársára, a 36 éves Kromek Henriettre esett.

Kromek Henriett adatrögzítőként került a szervezethez, de hamar kitűnt elkötelezettségével, munkabírásával. Hamarosan lehetőséget kapott arra, hogy ötletét megvalósítva országos főzőversenyt szervezhessen szegény gyermekeknek, ahol az étel mellé kulturális program is járt. Ebből hagyomány lett. A lelkesedését máig is őrző új elnök az utóbbi két évben az alapítvány operatív igazgatójaként végezte munkáját. Tervei között szerepel, hogy országos hálózatot hozzon létre, valóságos mozgalommá tegye, hogy a szegény gyermekeknek élelmiszert juttassanak azok, akik tehetik. Olyan élelmiszert, amire a rászorulóknak szükségük van, hiszen – bármilyen meglepő – sok elhízott gyermek is éhező. A kenyér, tészta, krumpli, mértéktelenül sok zsír és cukor együtt sem tartalmazza a gyermekek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Az új elnök szeretné nyilvánvalóvá tenni azt is, hogy az alultápláltság és a rossz egészségi állapot összefügg, ezeket együtt kell kezelni.

 

Forrás: Gyermekétkeztetési Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.