hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

Új elnök vezeti a Gyermekétkeztetési Alapítványt

kolevesrendezveny-161107

A poszton Király Gábor kuratóriumi elnököt Kromek Henriett követi, aki 12 éve tagja a közhasznú szervezet csapatának.

Király Gábor 23 éve hozta létre az Alapítványt, amikor nagyobbik gyermeke mögött az iskolában egy gyerek ájultan esett ki a padból – nem bírta tovább az éhezést. Ez a súlyos élmény figyelmeztette az akkor építőipari céget működtető Királyt, hogy a rendszerváltásnak kiszolgáltatott kis vesztesei is vannak és róluk is gondoskodni kell valakinek.

Az elmúlt évtizedek során az alapítvány majdnem 500 településen több mint 1 500 000 rászorulónak 23 millió kilogrammnyi tartós élelmiszert osztott szét. Országos gyermek-rendezvényeket szervezett, karácsonyi élelmiszercsomagokat osztott, pénzadományokat juttatott, részt vett tehetséges gyermekeknek képességeinek fejlesztésében.

A közelmúltban a szervezet új programot indított, a Szegények Patikáját, amely gyógyszerrel, szemüveggel segít olyan gyermekeknek, ahol a családnak nincsen pénze a gyógyítás, egészségmegőrzés költségeire. Király Gábor úgy döntött, hogy jobban szolgálja a gyermekek ügyét, ha modernebb szellemű, fiatalabb vezető irányítása alatt folyik tovább a munka. Választása közeli munkatársára, a 36 éves Kromek Henriettre esett.

Kromek Henriett adatrögzítőként került a szervezethez, de hamar kitűnt elkötelezettségével, munkabírásával. Hamarosan lehetőséget kapott arra, hogy ötletét megvalósítva országos főzőversenyt szervezhessen szegény gyermekeknek, ahol az étel mellé kulturális program is járt. Ebből hagyomány lett. A lelkesedését máig is őrző új elnök az utóbbi két évben az alapítvány operatív igazgatójaként végezte munkáját. Tervei között szerepel, hogy országos hálózatot hozzon létre, valóságos mozgalommá tegye, hogy a szegény gyermekeknek élelmiszert juttassanak azok, akik tehetik. Olyan élelmiszert, amire a rászorulóknak szükségük van, hiszen – bármilyen meglepő – sok elhízott gyermek is éhező. A kenyér, tészta, krumpli, mértéktelenül sok zsír és cukor együtt sem tartalmazza a gyermekek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Az új elnök szeretné nyilvánvalóvá tenni azt is, hogy az alultápláltság és a rossz egészségi állapot összefügg, ezeket együtt kell kezelni.

 

Forrás: Gyermekétkeztetési Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.