csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díj 2016

taskak-161214

A PILnet Alapítvány Magyar Pro Bono Központja a Magyar Ügyvédi Kamarával együttműködésben hatodik alkalommal hirdette ki az Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díj nyerteseit.

Az Év pro bono ügyvédje díjat dr. Zempléni Kinga budapesti ügyvéd, az Év pro bono ügyvédi irodája díjat a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda nyerte el. A díjazottak a Kúria Dísztermében megrendezett a Magyar Ügyvédnap keretében vehették át elismerésüket.

Az Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díj azokat az ügyvédeket és ügyvédi irodákat ismeri el, akik a civil társadalom megerősítésén fáradoznak a helyi kisközösségnek és civil szervezeteknek nyújtott kiemelkedő pro bono munkájukon keresztül. Minden évben egy bíráló bizottság választja ki a két díjazottat. A 2016-os bizottságban a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Bánáti János és a tavalyi győztesek, Christopher Noblet úr a Partos és Noblet Hogan Lovells Ügyvédi Iroda képviseletében, illetőleg dr. Sahin-Tóth Balázs az Morley Allen & Overy Ügyvédi Iroda ügyvédjeként vállalt szerepet.

Az Év Pro Bono Ügyvédje idén dr. Zempléni Kinga, ügyvéd-munkajogász, aki kereskedelmi jogi praxisa mellett számos kiemelkedő civil szervezetnek és ügyfeleiknek nyújt ingyenes (pro bono) támogatást. Többek között a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International Magyarország Egyesület, a TransVanilla Transznemű Egyesület, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI), az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosának Hivatala, a Mental Disability Advocacy Center (MDAC), a Patent Egyesület, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE), és jelenleg a Népszabadság munkatársai tartoznak pro bono ügyfelei közé.

Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája díjat a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda kapta, akik 2016-ban 202 órányi pro bono munkával támogattak több hazai civil szervezetet. Az iroda alapítása óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállallás és a pro bono munka iránt. A partnerek, a szenior ügyvédek és az ügyvédjelöltek bevonásával megvalósuló pro bono munkájukkal a közélet több területén tevékenykedő szervezeteket támogattak idén, többek között, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, a Magyar Állami Operaházat, a Mosolyka Alapítványt, és a Budapest Schools – MiSulink Nonprofit Kft-t.

 

Forrás: PILnet Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.