szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Úgy vezessenek, mint egyenlők az egyenlők között

valtozoVilag-171215

A Változó Világ Mozgalom (VVM) fontosnak tartja a társadalom vezetői és egyszerű tagjai közötti valódi élő kapcsolatát.

Napjainkban a vezetők állandóan velünk vannak otthonunkban, az utcán, mindenhol, ám valójában soha nem voltunk ennyire távol tartva tőlük. És ezért nem elsősorban a terrort kell okolni. Jobbá tenné-e a világot, ha beeresztjük a nép egyszerű fiait és lányait a királyhoz? Talán túlontúl kis, de mégis ez egy jó és fontos lépés lenne.

Az elmúlt évtizedekben meghonosodott a gyakorlat, hogy minden vezető, a kerületi rendőrkapitánytól a miniszterig hetente vagy havonta fogadóórát tart. Ez a gyakorlat ma is létezik, szűkülő mértékben, kis társadalmi hatékonysággal és még kisebb garanciákkal.

És éppen itt lehetne és kellene elérni egy alapvető fordulatot. Elvárás kellene lennie, hogy minden rendű és rangú vezető általában hetente tartson legalább egy órányi fogadóórát, beleértve a miniszterelnököt, köztársasági elnököt, minden elnököt stb. Közben igen fontos lenne – átlátható – garanciákat is adni az intézmény jó, ésszerű működésére.

De ezzel nem merül ki a társadalmi igény. A vezetők számos más formában és módon elérhetőeknek kellene lenniük. Itt van például az email. Persze, bőséges tapasztalatunk van, mennyire lehet formálissá, bizonyos esetekben cinikusan üressé, gőgössé tenni a válaszokat. Mégis újra és újra követelni kellene, hogy a vezetők úgy vezessenek, mint egyenlők az egyenlők között.

http://bit.ly/VVM_hozzafer

 

Forrás: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.