szerda, március 20, 2019
Civil Hírügynökség

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

2018-03-26 Hírfolyam, Kampány
matrixTudatos-vasarlas-180323

Hasznos trükkökkel ismerkednek ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Csemete Egyesület szervezésében az általános iskolás gyerekek.

Túlvásárlás, felesleges csomagolóanyagok tömkelege, külső csín, silány minőség: ezekkel is találkozhat egy – egy laikus vásárló. Gyakran megesik, hogy a tapasztalatlan gyerekek is célpontjai a vad profitszerzésnek. Ezt megelőző céllal sikeres az alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért és a tudatos vásárlói szokások fejlesztéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

Környezetvédelem, élhetőbb környezet
20 oktatási intézményben több száz gyermek számára került megrendezésre a felesleges hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében előadássorozat. Az interaktív, képekben és információkban gazdag előadásanyagot a fiatalok érdeklődéssel fogadták. Az előadásokhoz kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

Rácz Anett elnök véleménye, hogy a “világunkat mi magunk alakítjuk, nem mindegy azonban, hogy hogyan”. A programról kisfilm is készül, mely a www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal óriási változások vihetők végbe a környezetünk védelme érdekében.

 

Forrás: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.