péntek, december 14, 2018
Civil Hírügynökség

Tudás: „A jövő pénze”

2017-10-05 Esemény, Hírfolyam
jovoPenze-171004

A Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Friedrich Ebert Alapítvány az Átalakulás Intézettel közösen konferenciát szervez – Tudás: „A jövő pénze” címmel.

Időpont: 2017. október 20. 14.00-18.30 óra
Helyszín: Moha Ház (Budapest, XIV. Gizella út 42-44.)

A vita előtt a Megújuló Magyarországért Alapítvány új, Tudástársadalom című tanulmányát bemutatja és nyitóbeszédet tart Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

A szakmai panelbeszélgetések résztvevői Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium igazgatója, Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, tulajdonosa, Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom alapítója, L.Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke és Nahalka István, oktatáskutató.

A politikusi panelt Erőss Gábor (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Kanász-Nagy Máté (LMP), Szabó Szabolcs, (Együtt), Arató Gergely (DK) és Dukán András Ferenc (Momentum) képviselik.

Moderátor: Bombera Krisztina

A tudásalapú társadalom, valamint a humántőke fejlesztése olyan jelszavak, amelyek egyre többször jelennek meg a NER oktatás- és gazdaságpolitikájának ellenpólusaként. A Megújuló Magyarországért Alapítvány az elmúlt időszakban arra tett kísérletet, hogy külső szakértők bevonásával átfogó víziót alkosson, amelyben az oktatás- és a gazdaságfejlesztés egy közös koncepció része. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a magyar gazdaság csak az oktatás fejlesztésén keresztül lehet képes kiemelkedő eredmények elérésére.

Vitaestünkön szakértők és parlamenti pártok vezető politikusai ütköztetik álláspontjukat egy skandináv típusú, tudásalapú társadalom felépítésének lehetőségeivel kapcsolatban.

Az eseményen csak előzetes regisztrációt követően lehet részt venni, amit a linkre kattintva megtehettek: https://goo.gl/Rg1snb

A konferencia részletes programját itt olvashatjátok:
http://mmaa.hu/2017/10/03/tudas-a-jovo-penze/

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.