péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

Továbbra is jelentkezhetnek az érdeklődők

erzsebettabor-160818

Április 13-án lezárult a jelentkezési időszak a tavaszi osztálykirándulásokra, melyekre idén közel kétszer annyian pályáztak, mint tavaly. A kétéjszakás zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban 2017 tavaszán mintegy 6000 Osztálykiránduló vett részt, 2018-ban ez a szám több ezerrel nőhet az eddig összesített adatok alapján.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekért Alapítvány által szervezett különféle táborokba továbbra is jelentkezhetnek az érdeklődők: Balaton-parti Élménytáborokba április 20-ig, az országos Napközi Erzsébet-táborokba április 23-ig, a balatoni Gyógyító Szent Erzsébet-táborokba május 4-ig, az őszi Osztálykirándulásokra pedig május 15-ig lehet benyújtani a dokumentumokat.

Magyarország legnagyobb táboroztatási programjában, az Erzsébet Táborokban tavaly több mint 100 ezren vettek részt, idén pedig csak eddig mintegy 60 ezer gyermekkel jelentkeztek az intézmények az egy hónapja megjelent felhívásokra. A jelentkezési időszak nyitott: az erzsebettaborok.hu weboldalról elérhető E-Táborok online rendszeren keresztül továbbra is gyermekcsoportokkal jelentkezhet valamennyi köznevelési intézmény a 2018-as nyári táborokra és az őszi Osztálykirándulásokra.

A nyári napközi táborokra családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények is pályázhatnak, a balatoni táborokba az utóbbiak mellett gyermekvédelmi intézmények is beadhatják a jelentkezéseket. A gyógyító táborokba egészségügyi intézmények delegálhatnak gyermekeket.

A biztonságorientált és napi ötszöri étkezést, továbbá helyszíni ingyenes programokat nyújtó Balaton-parti Erzsébet táborozás egy hete az érintett családok számára mindössze 1000 Ft-os költséget jelent, amelyet a hátrányos helyzetű gyermekek kupon formájában kapnak vissza a nyári táborokban. A Napközi Erzsébet-táborok pedig hétfőtől péntekig 8 órától 16 óráig biztosítják a gyermekek otthonához közeli vakációs időtöltést és a négyszeri étkezést, napi 100 Ft befizetése mellett.

Az Erzsébet Táborok idén is étkezési Erzsébet-utalvánnyal ismeri el a táborozó gyermekeket kísérő pedagógusok, felnőtt kísérők nyári iskolai szünidőben végzett munkáját.

A táborok pontos időpontjai megtalálhatóak a http://erzsebettaborok.hu/erzsebet-taborok-2018/ oldalon.

 

Forrás: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.