hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

Tovább működik a HatásPont tanoda Gyöngyösön

hataspont-170314

A HatásPont tanodát 2016-tól az Együttható Egyesület működteti, az EFOP-3.3.1-15 számú pályázat keretében, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósítanak meg.

Céljuk a programba bevont gyerekek és családjaik felzárkózási esélyeinek javítása, bennük egy a jövőbe bizalommal tekintő szemlélet kialakítása, számukra sikerek és emlékezetes élmények nyújtása. A programba várnak, minden olyan 7-18 év közötti motivált fiatalt, akinek segítségre van szüksége a tanulásban, szeretne részt venni ingyenes szabadidős programokon, és szívesen lenne egy jó közösség tagja.

Elsősorban azoknak a tanulóknak a jelentkezését várják (http://egyutthato.eu/hirek/ismet-lehet-jelentkezni-a-tanodaba) , akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, azonban a tanoda befogadó szemléletű, így szívesen látnak minden olyan gyermeket, akik a tanulásban le vannak maradva vagy más fontos kompetenciákban (pl. önbizalom, együttműködés, figyelem, kitartás stb.) fejlesztésre szorulnak.

A tanoda egy közösségi tér, amelyben az egész család számára szerveznek egész évben programokat, így nagy szerepe van a család jelenlétének, a közös ünnepléseknek, a jó hangulatú kirándulásoknak, színházlátogatásoknak, táborozásoknak.

A tanodában mindemellett a családok időről-időre adományokban részesülnek, így olyan magánszemélyek, és cégek jelentkezését is, akik szívesen támogatnák a tanodába járó családokat tartós élelmiszerekkel, ruházattal, elektronikai eszközökkel, higiéniai cikkekkel stb.

 

Forrás: Együttható Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.