szerda, június 26, 2019
Civil Hírügynökség

Több száz könyvet érhettek el teljesen ingyen, otthonról

laptopKez-190211

Több száz tankönyvet és szakkönyvet érhettek el otthon a saját gépetekről az egyetemi tanuláshoz. Mutatunk néhány olyan oldalt, amelyeknek köszönhetően kényelmesen meg tudjátok oldani a tanulást vagy akár kutatást.

MeRSZ
A MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) adatbázisa az Akadémiai Kiadó legfontosabb magyar nyelvű kézikönyveit tartalmazza. A szolgáltatás jelenleg 50 intézményben elérhető, köztük például a Budapesti Corvinus Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és például a Szegedi Tudományegyetemen is. Így böngészhettek az egyetem könyvtáraiban, de ami még fontosabb, otthonról is elérhetitek ezeket a könyveket. Ezen az oldalon kiválasztva a saját intézményeteket be tudtok lépni a saját azonosítótokkal, ami általában a Neptun-kódotokat jelenti. Minderről további infókat itt találtok.

EDK
Az Európai Digitális Könyvtár ( https://www.europeana.eu/portal/hu) tulajdonképpen az unió digitális könyvtára, amelyben több millió műalkotást, műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot érhettek el egyelőre habár csak angol nyelven.

MEK
A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) ( http://mek.oszk.hu/ ) bizonyára többek által ismert oldal. Közel húszezer dokumentumhoz férhettek hozzá teljesen ingyen, online az Országos Széchényi Könyvtár adatbázisában.

DIA
A Petőfi Irodalmi Múzeum DIA (Digitális Irodalmi Akadémia) ( https://pim.hu/hu/dia ) oldalán több tucat kortárs magyar író életművét megtaláljátok digitalizálva.

Arcanum
Az Arcanum oldalán keresztül ( https://www.arcanum.hu/hu/ ) – ha lejjebb görgettek – eljuthattok három olyan szolgáltatáshoz, amelyeknél digitalizált lexikonokhoz, különböző könyvekhez, levéltári iratokhoz, újságokhoz és térképekhez férhettek hozzá online. Ezek pedig a következők: Arcanum kézikönyvtár, Hungaricana és Mapire – főleg egyetemi kutatómunkákhoz nagy segítség lehet.

 

Forrás: eduline.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.