Több mint 60 milliót kapnak a civilek a MagNet Banktól - Civil Hírügynökség
kedd, augusztus 21, 2018
Civil Hírügynökség

Több mint 60 milliót kapnak a civilek a MagNet Banktól

KAP-160517

77 civil szervezet részesülhet abból a 63 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei a Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében osztanak szét a Bank felületein keresztül, az általuk kiválasztott civil szervezetekre leadott szavazataikkal.

Minden eddiginél magasabb az idei programban szétosztható támogatási összeg, amit a Bank továbbra is a saját éves nyereségének 10%-ból ajánlj fel a pályázó szervezetek számára. További újdonság, hogy 2016-ban az egy szervezetre jutó maximális összeg 1 millió forintra emelkedik.

A MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfelei az átláthatóság jegyében minden évben, postai levélben értesülnek arról, mennyi a Bank adózott, tiszta nyeresége, és ők pontosan hány forinttal járultak ehhez hozzá – e nyereség 10%-ának rájuk eső része felett rendelkezhetnek az általuk választott civil szervezet javára idén is. Így 2016-ban már hetedik alkalommal támogathatnak alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket a MagNet ügyfelei anélkül, hogy ez nekik pénzbe kerülne.

KAP_szamok-160517

Az idei 63 319 967 forintos rekord összegről összesen 32 193 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. Ezzel a KAP indulása óta eltelt 7 év alatt összesen 186 743 641 forintnyi támogatás kerül szétosztásra több mint 180 különböző alapítvány és egyesület javára. A rendelkezési időszak 2016. május 16-án kezdődött, és mintegy másfél hónapig tart majd.

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: “Egy egészséges társadalomban nagy szerepe van a hasznos civil kezdeményezéseknek, legyen szó emberi jogokról, egészségügyről, kultúráról, környezetvédelemről vagy bármilyen más fontos és aktuális témáról. A MagNet Banknál sokat dolgozunk azon, hogy ügyfeleink aktívan éljenek különleges ügyféljogaikkal, rendelkezzenek a Bank nyereségének egy részéről, vagy bankkártyájuk használatával folyamatosan támogathassanak jó civil ügyeket. Vajon elhisszük-e azt, hogy a sok egyéni szinten meghozott döntés, megtett személyes apró lépés, kis összegű támogatás számít valamit? Mi azért is alakítottuk így ezeket a programokat, mert azt gondoljuk, valójában csak ez számít.”

A Közösségi Bank ügyfelei személyesen, telefonon, Netbankon és a Bank weboldalán (www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/kap/2016) keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. Itt tájékozódhatnak a választható projektekről, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyűjtött támogatás miként növekszik napról napra. A rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet ezt követően, július elején utalja át a szervezeteknek.

A jövőben a programban résztvevők listája a korábbi évekhez hasonlóan tovább bővülhet. A Bank a kap@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, hogy a jövőben mely civil szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe, míg a pályázásra ősszel a Bank honlapján kerül sor.

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.