szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Tizenkilencen úsznak a Mobilház-programért

2017-06-10 Esemény, Hírfolyam
swimathon-170601

A Swimathon egy közösségi úszókihívás június 18-án, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében, ahol 7 ügy képviseletében úszó nagykövetek kampányolnak, népszerűsítve 7 szervezet programját, és a kihívás részeként nemcsak egy előre meghatározott távot úsznak le, hanem a kampány részeként egy általuk vállalt összeget is gyűjtenek a vállalt célra.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület 5 éve dolgozik azon, hogy hajléktalan emberek megfizethető bérlakásokhoz juthassanak. Munkánkat megismerhetik a https://utcarollakasba.hu/ honlapunkon, és a https://www.facebook.com/utcarollakasba oldalunkon is. Három éve bejegyzett szervezetként működünk, már több, mint 30 embernek nyújtunk otthont. Fontos célunk, hogy ennek kapcsán beszélhessünk arról, hogy az otthontalanság egyetlen megoldása, a biztos lakhatás!

Ennek a szemléletnek a jegyében indítjuk a Mobilház-programunkat is, ebben az évben, 3 közösségi adakozásból bejövő forrásra építve. Jelenleg a Swimathon úszásunk zajlik, ahol többek közt Szalai Krisztina Színművésznő, Csoszó Gabriella fotós, Pikó András újságíró, de Földes Eszter és Lovasi András színész-zenészházaspár is együtt úszik az Utcáról Lakásba egyesület munkatársaival és önkénteseivel. Úszóink névsora itt található, az egyes vállalásokat a profilokra kattintva ismerhetik meg: https://2017.swimathon.hu/lakasugynokseg-mobilhaz-program/#swimmers

Az esemény időpontja: 2017. június 18., 9:00–13:00
Helyszín: Kőér utcai uszoda, Kőér utca 3, Budapest, 1103

A Mobilház-program lényege, hogy az Egyesület összközműves telkekre telepít vállalkozók bevonásával mobilházakat, melyekben teljes értékű lakásokként működő, hálóval, fürdővel, konyhával rendelkező lakrészeket bérelhetnek korábban hajléktalanságban élő emberek. A Swimathon úszáson az Egyesület egy, a program indításába bekapcsolható saját telek megvásárlására gyűjt, amelynek első részletét korábban, az április 9-i Könyvhajlék árverésen gyűjtöttük össze a Szépírók Társaságának segítségével.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.