szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Tihanyi Tábor 2017

tihanyiObol-170719

Nyitott, természet és társadalom iránt érdeklődő fiatalok figyelmébe ajánljuk a Magonc Alapítvány idei nyári programját: ezúttal egy újszerű és jelen állás szerint egyszeri programra várjuk a jelentkezőket, a Tihanyi-félszigetre.

Olyan 12-15 éveseknek, akik nyitottak a körülvevő világra, szeretnék a nyarat igazán jó közösségben, érdekes természetismereti, társadalmi és közösségépítő foglalkozásokon eltölteni, köztünk a helyük! Fergeteges társaság, remek programok és játékok a Balaton-parton!

A Magonc Alapítvány 2008 óta foglalkozik környezeti neveléssel, az elmúlt években 140-150 fős nomád TERMIK Táboraink során ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Idén egy megújult tematikájú, kisebb létszámú és kevésbé nomád tábort szervezünk, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sajkodi erdei iskolájában. A program neve egyszerűen TT2017, utalva a TERMIK Táboros kötődésre, illetve a tábor helyszínére: a Tihanyi-félszigetre.

A táborban a résztvevők – a TERMIK-ben megszokott módon – 10 fős csoportokba lesznek beosztva, ezek a csoportok egy vezetővel kiegészülve alkotják a tábori közösség alapját. Négy délelőtt során a csoportok forgószínpadszerűen különböző szakmai programokon vesznek részt. Ezeken az idén igazán sokszínű programokon a résztvevők és szervezők együttesen fedezik fel a félsziget élővilágát, táji és kulturális értékeit, ismerkednek az egészséges életmóddal és a civil társadalommal, valamint napi környezetvédelmi praktikákat, fortélyokat, illetve tájékozódási ismereteket sajátítanak el. A fennmaradó napokon egyéni választás szerint érdekesebbnél érdekesebb témákról szóló előadásokba, beszélgetésekbe, interaktív foglalkozásokba és kirándulásokba kapcsolódhatnak be a résztvevők, valamint természetesen Tihany főbb látványosságainak (pl. Tihanyi Bencés Apátság, Kogart Kiállítások) meglátogatására is lehetőséget biztosítunk. A délutánok során hasonlóan színes és változatos, de kötetlenebb programok várnak a táborozókra: a jó hangulatú közösség kialakulását segítő csapatépítő programok, játékos vetélkedők, a teljes tábor népét bevonó nagy csapatjátékok, és persze fürdőzés a Balatonban :).

Szeretnénk minden alkalommal több, eltérő választási lehetőséget felkínálni a táborozóknak, hogy mindenki érdeklődésének vagy aktuális kedvének megfelelően megtalálhassa a neki tetsző játékos vagy komoly, pihentető vagy épp aktív mozgással járó programot. Este tábortűzzel, énekléssel, alkalmankként sütögetéssel vagy egy-egy, a tábori tematikájához kapcsolódó film közös megtekintésével zárjuk a tábor napjait.

Mivel minden szervező önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, táborunkban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 9 napos tábor során a szálláshoz, étkezéshez, programokhoz, utazáshoz, közös felszereléshez való hozzájárulás ajánlott összege sátras szállás választása esetén 30.000, míg kőházas szállás választása esetén 35.000 Ft.

Időpont: 2017. augusztus 19-27.

Helyszín: Tihany-Sajkod, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Levendula Erdei Iskolája

Jelentkezés: https://magonc.org/tt2017/. Külön jelentkezési határidő nincs, a rendelkezésre álló (mindössze) 40 férőhelyet a jelentkezések időrendi sorrendjében töltjük fel!

Korosztály: 12-15 év

Szállás: a jelentkezési lapon megjelölt választás szerint sátorban vagy az erdei iskola épületében.

Étkezés: Napi öt étkezés, ebből 2 étteremből szállított melegétel, 3 pedig hideg gyümölcs, zöldség, péksütemény, müzli.

További információ: E-mail: tt2017@magonc.org Telefon: +36-20-469-0512 (Magonc Alapítvány)

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.