csütörtök, július 18, 2019
Civil Hírügynökség

Tesco: közel 300 pályázat érkezett

Tesco_logo_1-160302

November 23-án lezárult a Tesco „Ön választ, mi segítünk”, helyi közösségeket támogató pályázati programjának nevezési határideje. Országszerte 297 szervezet és informális baráti társaság nyújtotta be pályázatát, esélyt adva ezzel maguknak a 400, 200, vagy 100 ezer forintos támogatási összeg elnyerésére.

A beérkezett pályázatokat ezúttal is a Magyar Adományozói Fórum független szakértői bírálják el, és választják ki azokat, amelyek továbbjutnak a januárban induló áruházi szavazási szakaszba. Ennek során már a vásárlók dönthetik el, melyek a számukra legszimpatikusabb kezdeményezések.

Az érdeklődő szervezetek országosan 61 körzetben adhatták be pályázataikat. A legtöbb nevezés Budapestről, valamint Bács-Kiskun és Pest megyékből érkezett. Jelentkezni három kategóriában lehetett: környezetszépítő, egészséges életmódra ösztönző és oktató, képességfejlesztő programokkal. A három kategóriában közel azonos számú pályázat érkezett, de a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések kategóriája kicsit népszerűbbnek bizonyult a másik kettőnél.

A program aktuális szakaszában a beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum független szakértői bírálják el, és döntenek arról, melyek jutnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. A vásárlók 2019. január 21. és február 17. között szavazhatnak majd a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésekre. Szavazatukat a vásárlások után kapott zsetonokkal adhatják le úgy, hogy azt az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe dobják a nekik legjobban tetsző program mellé. A Tesco valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezetet támogatja 400, 200, valamint 100 ezer forinttal, a szavazatok számának függvényében.

A Tesco ősszel immár ötödik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati programját, mellyel közösségépítő kezdeményezéseket támogat. Az eddig lezárult négy fordulóban közel 100 millió forinttal, összesen több mint 300 szervezetet támogatott a vállalat. A programok mindegyike a helyi közösségek életének fejlődéséhez járul hozzá. A vásárlói szavazatoknak és az elnyert összegeknek köszönhetően például látássérülteknek szervezett főzőtanfolyam, segítő kutyák kiképzése, számos játszótér és mezítlábas ösvény megépülése, valamint több tucat egészségügyi szűrés, sport-, és közösségi program is megvalósulhatott.

A nyertes szervezetek listáját és az elnyert támogatási összeget az áruházlánc 2019. március elején hirdeti ki.

A korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható.

 

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!
Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 205 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már több mint 150 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszerfelesleget. 2014 szeptemberétől 2018 októberéig összesen több mint 7,5 milliárd forint értékben, több mint 16 418 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

További információ:
www.tesco.hu
www.tescomagyarorszag.hu

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.