szerda, július 17, 2019
Civil Hírügynökség

Tervezz a természettel

2017-10-02 Esemény, Hírfolyam
oKO-HOME-170904

Immáron második alkalommal kerül megrendezésre az ÖKO HOME Expo konferencia és kiállítás, ezúttal 3 napon keresztül szakmai előadásokkal, gyakorlati workshopokkal és biopiaccal.

Ezúttal mégtöbb külföldi nagyágyúval, akik az Európai ökoépítészet meghatározó szereplői: építészek, professzorok, építőmérnökök, kutatómérnökök és szakmai szervezetek vezetői. 10 előadó 11 előadással, nemzetközi szemszögből világítja meg a környezet és egészségtudatos építés fontosságát. 2017.október 5-7. Budapesttől alig egy órára gyönyörű környezetben a Bercel kastélynál.

Építészek, tervezők és ingatlanfejlesztők figyelem! Változás előtt az építőipar – hacsak nem akarunk magunknak hamarosan öngólt rúgni

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparágak egyike, mely komoly szerepet játszik a klímaváltozásban. A maximális energiahatékonyságra való helyes törekvésünk, miszerint egyre vastagabb hőszigeteléssel lássuk el épületeinket, figyelmen kívül hagyja hogy milyen anyaggal is hőszigetelünk: milyen anyagból került előállításra, mi lesz a szigetelőanyaggal az életciklusa végén, működése alatt szabadulnak-e fel környezetszennyező anyagok a talajvízbe, levegőbe stb.

Napjaink standard épületei bizony jelentős részükben veszélyes hulladékként végzik majd, mely a következő generációkra óriási megoldandó problémát jelent.

Amikor a saját otthonom tesz beteggé – Beteg épület szindróma és több mint 2000 ezer olyan vegyület, mely otthonainkban a modern építőanyagoknak köszönhetően került be és egészségkárosító hatásuk lehet. A beteg épület szindrómát (Sick Building Syndrom) az Egészségügyi Világszervezet a WHO már 1984-ben hivatalosan is elismerte, akkoriban még csak középületeknél. Azóta számos kísérlet és kutatócsoport a családi házas környezetben is azonosította ezt a jelenséget és határértékeket dolgozott ki a lakótereinkben megtalálható Illékony szerves vegyületek (VOC-k) megengedett koncentrációjáról.

Belső tereink levegőjét leginkább a különböző festékek, lakkok, felületképző anyagok, berendezési tárgyak (bútorok, szőnyegek és kárpitok), ragasztóanyagok és tisztítószerek, pontosabban az azokból kipárolgó vegyületek szennyezik. Ezeknek nagy koncentrációban komoly egészségkárosító hatásuk lehet! Szomorú tény, hogy a mai átlagos családi ház mérésekkel bizonyítottan a maximális megengedett határértékek 5-10x-esét is tartalmazza!

Az épületbiológia tudományága már 38 éve vizsgálja az ember és épített környezetének egymásra gyakorolt hatását. Irányelveket dolgoztak ki az egészség-és környezettudatos építés és felújítás területén, folyamatosan képezik a szakembereket (építészek, kivitelezők, építőanyag kereskedők, házgyártók), hogy a jövőben egészségesebb és fenntarthatóbb épületek épüljenek.

Az ÖKO HOME Expo konferencián Magyarországon eddig nem látott témájú előadások lesznek hallhatóak az épületbiológiai és az ökoépítészet nemzetközi nagyágyúitól. Olyan tervezési eszköztárat kaphat, amely hozzásegíti Önt sikeres ökologikus projektjei megvalósításához. A három nap lehetőséget biztosít izgalmas kapcsolatépítésre, tartalmas szakmai beszélgetésekre is. A gyakorlati workshopok pedig izgalmas részleteket ismerhet meg első kézből.

Bővebb információ és jelentkezés: http://xn--kohome-vxa.hu/
Biztosítsa helyét erre a rendkívüli konferenciára a limitált férőhelyek miatt.

 

Forrás: greenfo.hu

Friss műsorok

Comments are closed.