hétfő, július 23, 2018
Civil Hírügynökség

Természetvédelem, fejlesztés, pályázat

szechenyi_2020_logo-160220

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése” című (VEKOP-4.2.1-17 kódszámú) felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,11 milliárd forint.

Jelen felhívásra önállóan nemzeti park igazgatóságok (GFO 312), konzorciumi partnerként védett természeti területek természetvédelmi kezelésében érintett központi költségvetési szervek, 100%-ban állami tulajdonú gazdasági társaságok, civil szervezetek és önkormányzatok nyújthatnak be támogatási kérelmet.

A felhívás célja, hogy a Közép-Magyarország régióban a természetvédelmi és élővilág védelmi fejlesztések révén hozzájáruljon az egészséges, fenntartható környezet biztosításához, továbbá a környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdításához. A Felhívás lehetőséget teremt azon projektek támogatására, amelyek a védett, illetve közösségi jelentőségű fajok, valamint a közösségi jelentőségű élőhely-típusok természetvédelmi helyzetének javításához szükséges ökológiai feltételek megteremtését, javítását célozzák.

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. május 15-től 2017. augusztus 31-ig folyamatosan lehetséges.

Kapcsolódó pályázatok
VEKOP-4.2.1-17 Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése

 

Forrás: palyazat.gov.hu

Friss műsorok

Comments are closed.