kedd, május 22, 2018
Civil Hírügynökség

Teljes hídzárt szeretnének

2017-02-09 Hírfolyam, Kampány
szabadsagHid-170207

A Facebookon indult el egy Szabihíd nevű kezdeményezés, ami a tavalyi hónapokig tartó lezárás után idén is teljes hídzárt követelne a Szabadság hídon.

Ezt írják:
Szeretnénk, ha 2017-ben a tavalyi spontán folyamat tovább haladna és idén időről-időre újra a városlakóké lenne a Szabadság híd. 2016-ban a villamosvágány-felújítások miatt a lezárt Szabadság hidat nagy örömmel vették birtokukba a fővárosiak. A lezárt híd mind a helyieknek, mind a turistáknak egy óriási attrakciónak számított.

A VALYO – Város és Folyó Egyesület (valyo.hu) 2011 óta foglalkozik közösségi köztérmegújítással. A jó köztér legfontosabb ismérve szerintünk a fogyasztási kényszer nélküli használhatóság (nincs elkerítve, nem kell drága kávét/sört venni, hogy ott lehess). Mi a VALYO-ban 2016-ban nem gondoltuk, hogy szükség lenne bármilyen koordinációra, szervezésre a hídon. Örömmel szemléltük, hogy az itt élők magukénak érzik a teret, programot szerveznek ide, és vigyáznak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra a spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt.

Koncepciónk szerint a nyár folyamán minden hétvégén a budapestieké lenne újra a Szabadság híd. Segíts, hogy olyan legyen, amilyennek mi budapestiek szeretnénk!

https://www.facebook.com/pg/szabihid/about/

——
Tarlós István főpolgármester mérlegeli annak lehetőségét, hogy a Szabadság hidat nyáron – hétvégenként – lezárják a járműforgalom elől – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal. A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1. és augusztus 20. közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság idején – írták a hivatal kommunikációs igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közleményben, sajtóhírekre reagálva.

 

Forrás: 24.hu

Friss műsorok

Comments are closed.