szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Telitányér akció

gyermeketkeztetes-170512

A Gyermekétkeztetési Alapítvány akciót hirdet olyan szegény sorsú gyermekek megsegítésére, akiknek a vakáció nélkülözést jelent. Támogatóink 500 forintért szimbolikus “telitányért” vehetnek, amelynek árából egy-egy halmozottan hátrányos településen élő gyermek egészséges ennivalóhoz juthat.

Az adományozók sorsoláson vesznek részt: a győztesek az ország legjobb éttermeiben nyerhetnek kétszemélyes, “telitányér” vacsorát. Erről beszélt az alapítvány sajtótájékoztatóján Kromek Henriett, az Alapítvány elnöke.

A kezdeményezés háttere, hogy bár a Magyar Tudományos Akadémia Gyerekesély Programjának közleményei szerint az országban 430 000 rászoruló gyerek van akiknek a családjában egy főre kevesebb jövedelem jut havi 37 050 forintnál, a szünidei étkezés résztvevőinek száma eddig általában 150 000 alatt maradt.

Az alapítvány tanácsadója, Herczog Mária szociológus egyebek között ezt mondta: “Gyerekek tízezrei számára a nyári szünet még kevesebb ennivalót és szórakozást jelent, mint amihez a tanítás idején hozzájutnak, ellátásuk valójában megoldatlan és ez nem elfogadható egyetlen tisztességes ember számára sem!”

Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke, az alapítvány Ingyen-szemüveg programjának vezetője arról beszélt, hogy Magyarországon jelenleg óvatos becslések szerint is 150-200 ezer gyermek van, akik nem jutnak hozzá olyan szemüveghez, amit viselniük kellene. Nem látja őket szakember, de szüleiknek pénzük sem lenne a látásjavító eszközre.

Horgas Péter, a Nemzeti Minimum program kezdeményezője és vezetője bejelentette: a program ősszel folytatódik, most a vizuális művészetek segítségével, a Kossuth térre tervezett látványos kiállítással. A Nemzeti Minimum és a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mikulásra nagy koncertet szervez a rászoruló gyermekeknek és azoknak, akik segíteni szeretnének nekik.

További információ:Barát József programvezető, tel. 30 370 5319; e-mail jozsef@gyea.hu

 

Forrás: Gyermekétkeztetési Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.