vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség

Tavaszhozó állat(ság)ok a Vajdahunyadvárban

farsangiForgatag-190207

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban farsang alkalmából családi programkavalkád várja az érdeklődőket február 16-án, szombaton! Az esemény jelszava: állati a buli!

A Vajdahunyadvárból ezen napon nem hiányozhatnak a magyar néphagyomány jól ismert farsangi figurái, a gólya-, a medve- és a kecskealakoskodók, akik a nap folyamán többször is feltűnnek majd, hogy ráijesszenek a Télre.

Építsetek kiszebabát és csalogassátok a medvét! Farsangkor számos téltemető, tavaszcsalogató, gonoszűző népszokást és dramatikus játékot felelevenítenek majd. Álarcos felvonuláson is részt vehettek! Minél nagyobb zajt csapva parádézzatok bent és kint a Vajdahunyadvár körül, hogy jól elkergessétek a sötét, hideg, nyirkos Telet. Készüljetek jelmezversenyre! A legötletesebb jelmezek viselőit díjazásban részesítik. Figyelem, külön gyermek és felnőtt kategória is lesz, így számítanak a vállalkozó kedvű felnőttek részvételére is!

A látogatókat kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő programokkal, diafilmvetítéssel, állatos kvízekkel várják. A gyerekek számára a vidámságot a népi játszóház és az ősi meseház garantálja.

További információ: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
Időpont: 2019. február 16., szombat
Nyitvatartás: 10.00-17.00

 

Forrás: ots.mti

Friss műsorok

Comments are closed.