vasárnap, december 9, 2018
Civil Hírügynökség

A tavalyi győztesek vihették haza a fődíjat

mensa-171114

Triplán dupláztak az “Év Intelligens Vállalata” díjátadóján! Idén már negyedik alkalommal rendezték meg az “Év intelligens vállalata” versenyt, melyen 25 vállalat több mint 1100 munkavállalója indult.

A versenyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak egy kétfordulós intelligenciateszten a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az első lépcső egy online teszt, a második pedig a Mensa HungarIQa, a legintelligensebb emberek egyesületének hivatalos tesztje volt.

A verseny szervezői kis-, közép- és nagyvállalat kategóriában osztottak díjat. Idén óriási meglepetésre tripla címvédés történt, mindhárom kategóriában a tavalyi győztesek vihették haza ismét a fődíjat. A kisvállalati kategória győztese a pénzügyi és telekommunikációs szoftverfejlesztéssel bedolgozó Pilar Kft. lett. Középvállalati kategóriában az informatikai és mérnöki megoldásokat nyújtó Sigma Technology Kft. remekelt, míg a nagyvállalati kategória címvédője a NOKIA lett. A díjakat a Nemzetközi Mensa elnöke, Balanyi Bibiána adta át.

Az idén benevezett több mint ezer munkavállaló közül 402 jutott be a második fordulóba, közülük 257-en érték el a mensás szintet: IQ-juk olyan magas, mint az emberiség legintelligensebb 2 százalékának.

Rutai Gábor, a díj alapítója az Év Intelligens Vállalata versenyt nemzetközi szintre emelte: 2018-ban már Nagy Britanniában és Belgiumban is megrendezik, méghozzá a nemzeti Mensa szervezetek közreműködésével.

 

Forrás: Mensa HungarIQa Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.