csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

Tanulságos, gondolatébresztő, kedvcsináló

kozosseg-161221

A Változó Világ Mozgalom (VVM) fontosnak tartja, hogy a magánszférában különösen aktívan támogassuk új közösségi formák és megoldások honosítását, hiszen ennek közvetlen előnyein túl komoly nevelő hatása is lenne.

Figyelemre méltó módon ezen a területen az elmúlt évtizedekben szerte a világon születtek, és folyton születnek új, ígéretes kísérletek, mondhatni nincs is más feladatunk, mint népszerűsíteni a legjobb példákat. Természetesen semmi sem verhet gyökeret egy új területen, ha nem gondoskodunk a megfelelő akklimatizálásról.

Itt most csak címszavakat tudunk felsorolni, de ez a sokszínű válogatás is tanulságos, gondolatébresztő, kedvcsináló.

Minden lakóházban vagy háztömbben kialakítható közös könyvtár, kézműves műhely, tornaterem, szauna, uszoda, gyermekszoba, mosoda.

Minden lakókörzetben létrehozható közös pihenőkert, konyhakert, játszótér, térfigyelés.

Mikró szinten is szervezhető hatékony közös egészségügyi, szociális és pénzügy önsegélyezés, közösségi elven.

Ezek és hasonló további formák kialakítása és fenntartása általában nem lehet kötelező, hanem ésszerűen támogatottnak kellene lennie. A lényeg az, hogy ezek reális és ígéretes lehetőségek, amelyek egy jobb, szebb életmódot ígérnek, az egyéni és családi autonómia mindennemű sérelme nélkül. Ennek valóra váltása elsősorban az érintett emberek szociális érettségétől függ, de a hatalom és az üzleti világ kedvező, nem destruktív, hanem kooperatív hozzáállásától is.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

 

Forrás: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.