péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

A tanulmányi kirándulás és az erdei iskola ingyenes

erdei-iskola-160406

A tanítási időben szervezett “tanulmányi kirándulás” és az “erdei iskola” olyan oktatási módszer, amelynek tartalmát az iskolák pedagógiai programjában kell előírni.

A “tanulmányi kirándulás” és az “erdei iskola” költségeit az iskola költségvetésében kell tervezni. Az előrelátó iskolafenntartók, már törölték az iskolák pedagógiai programjából ezeket a szolgáltatásokat, hogy ne kelljen azokat finanszírozni. Majd a szülők fizetnek helyettük.
Ha a szülő nem tudja, vagy nem akarja kifizetni az iskola illegális pénzkövetelését, akkor fegyelmező intézkedésként egy másik osztályban helyezik el gyermekét, vagy igazolatlan mulasztásnak tekintik, ha otthon marad a kirándulásról.

Az előirt tanulmányi kiránduláson biztosítani kell a kedvezményes étkeztetésre jogosultak számára a hideg élelmet.

A jogszabálykövető iskolák nem szerveznek tanulmányi kirándulást, sem erdei iskolát, ha a fenntartójuk nem finanszírozza ezt a fontos pedagógiai célú foglalkozást. Nem vállalják az illegális pénzbeszedéssel járó normatíva csalást.

Az ingyenes “tanulmányi” kirándulás és a tanítási időn kívül (pénteken, szombaton) szervezett – nem kötelező – fizetős “osztály kirándulás” az kettő!

Központi intézkedésre van szükség a köznevelési szolgáltatások ingyenességét biztosító Alaptörvény betartatásához.

FŐSZEGY szülői tájékoztató és szolgáltató iroda elérhetősége: 06-30/433-8754 vagy 1-787-7852. Bővebben: www.mszoe.hu

 

Forrás: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY)

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.