vasárnap, június 24, 2018
Civil Hírügynökség

Tananyag a hallássérültek szakmai képzéséhez

hallasserultEmbl-170719

Magyarországon először indul a hallássérültek szakmai képzésére irányuló, és akadálymentes betanításhoz szükséges tananyag fejlesztése a nemzetközi ERASMUS + program által, melynek megvalósítója a lengyel és a görög partnerek mellett a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért.

A szállodaipar és a vendéglátás területén 12 szakma tananyaga és ezek jelelt és feliratozott videó változata is elkészül, a hallássérült munkavállalók számára, például pék, cukrász, szobalány, barista, kertész, karbantartó. A nemzetközi projekt első lépéseként már elkészült a siket kultúrát, a siket emberek életét, szokásait, világát, kommunikációját, erősségeit és gyengéit, akadálymentesítési lehetőségeit bemutató kézikönyv a munkaadók számára.

Az alapítvány a napokban kezdte meg a kézikönyv eljuttatását a hotelek, pékségek, éttermek számára, együttműködő partnereket keresve. A vélemények, tapasztalatok begyűjtésével együtt zajlik az egyes szakmák képzési anyagának kidolgozása, és feliratozott, jelnyelvi oktatóvideókon való rögzítése, melyek segítik a hallássérültek betanítását. A barista szakma hamarosan készen áll a videókkal együtt, magyar felirattal.

A szakmai anyagok megtekinthetőek a honlapon és a közösségi oldalakon. Emellett az egyes szakmákhoz speciális jelnyelvi szótár is készül négy nyelven. Ez egy hatalmas támogatás a hallássérültek hazai és nemzetközi szakmai képzése terén. Az alapítvány folyamatosan várja együttműködő partnerek jelentkezését a program megvalósításához. http://www.munkakoralap.hu/

 

Forrás: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.