szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Támogass, és mi képviselünk!

energiaklubTamogat-170516

Vannak lehetőségeink a Paks II projekt megállítására, és most Te is segíthetsz.

Egy atomerőmű megépítéséhez rengeteg hatósági engedélyre van szükség. Az egyik ilyen a környezetvédelmi engedély, amelyet Paks II április 19-én kapott meg jogerősen az illetékes hatóságtól. Az Energiaklub álláspontja szerint az eljárás során a hatóság olyan súlyos problémákat hagyott figyelmen kívül, amelyek a környezet- és a magyar lakosság biztonságát is veszélyeztetik.

Hova teszik az atomerőműben keletkező, súlyosan környezetszennyező radioaktív hulladékot?
Hogyan kezelik a hatóságok az emberi hibákból és a szándékos károkozásból adódó baleseteket? Hogyan hat a Duna minőségére és élővilágára, ha a megengedett korlátokon felül felmelegszik a víz?

A súlyos hiányosságok miatt bírósághoz fordulunk. Ha sikerül bebizonyítanunk, hogy a környezetvédelmi engedélyt nem lett volna szabad megadni, akkor újra kell indítani az engedélyeztetési folyamatot. Az Energiaklub az elmúlt évtizedben már számtalan sikeres pert indított, hogy az energiaszektort átláthatóbbá tegye.

Ha szerinted is aggályos a kiadott környezetvédelmi engedély, akkor támogass minket, hogy a TE véleményed is képviselhessük a bíróság előtt!

TÁMOGATOM! (http://www.energiaklub.hu/tamogass)

Ahhoz, hogy el tudjuk indítani és végig tudjuk vinni a pert, azaz ki tudjuk fizetni az ügyvédi és a szakértői díjakat, 1.000.000 Ft-ra van szükségünk.

Az eddig beérkezett adományokat IDE KATTINTVA (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1l9mqLhzoSiKd5cFfP4fsrDDhBhsDz8TJqTYhsIR2Ccc/edit#gid=0 ) követheted nyomon.

A támogatásokat csak a bírósági eljárással kapcsolatos feladatokra fordítjuk, és a per végén tételesen elszámolunk a költségekkel.
Köszönjük!

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.