szombat, november 17, 2018
Civil Hírügynökség

Szoftvert és szakmai segítséget várnak

kozosseg_onkentes-nap-171207

A Változó Világ Mozgalom (VVM) kiemelkedően fontosnak tartja a civil világ működését.

Közben a civil szervezetek nagy része egypár száz-, vagy akár pár tízezer forintból “él meg”, no meg egynéhány ember lelkesedéséből, rokonok és barátok támogatásából. A sok akadály és probléma között van egy fölöttébb triviális, de megkerülhetetlen: a könyvelés. A civil szervezet megbíz egy könyvelő irodát, amely egy szerény fix díjért el is vállalja a feladatot, de az alapdíjért járó könyvelési tételek után minden új tételért 200-300 forintot (+ ÁFÁT) számláz. Így ha egy jólélek befizet egy közhasznú szervezetnek 200 Ft adományt, és ez nyomban nettó veszteséget okoz.

Ezért az abszurd helyzetért nem az üzleti partnereket kellene okolni, a megoldás pedig egyáltalán nem tűnik nehéznek: a kormányzatnak – rendes versenyeztetéssel – ki kellene dolgoztatnia egy olyan szoftvert, amely teljesen megfelel a civil szervezetek könyvvezetési igényeinek, és amelynek segítségével azok, külső cégek igénybevétele nélkül is tudnának eleget tenni könyvelési, adózási, bejelentési stb. kötelezettségeiknek. Ezt a szoftvert és a szükséges szakmai segítséget a kormányzatnak térítésmentesen kellene biztosítania a civil szervezetek nagy többsége számára.

A kormányzat minden évben milliárdokat költ néhány gondosan kiválasztott civil szervezet szép ötleteinek támogatására, így igazán ráfordíthatna arra, hogy a civilek többsége számára könnyebb legyen a működés.

http://bit.ly/VVMAcivil

 

Forrás: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

Friss műsorok

Comments are closed.