hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Szívférgesség kisokos

kutyaBeteg-190603

Aki már sokat tud a kutyákat veszélyeztető szívférgességről, annak is hasznos lesz egy kisokos, amelyben összefoglaljuk a legfontosabb teendőket a betegséggel, és a megelőzéssel kapcsolatban.

1. Ha fáradékonyságot, állóképesség-romlást, köhögést, légyszomjat észlelsz kutyusodon, azonnal fordulj orvoshoz, mert ezek a betegség kezdeti tünetei. Ha nem kezelik, halálos is lehet a kór.

2. Egyetlen szúnyogcsípés rémálommá teheti a kutyád életét. A kétlépcsős védekezés plusz a rendszeres, éves szűrés a megoldás kulcsa.

3. A repellens szerek használata távol tartja a fertőzött szúnyogokat a kutyáktól és magát a csípést gátolja meg. Ezeket célszerű már a szúnyogszezon kezdete előtt egy hónappal elkezdeni használni.

4. Állatorvossal történő konzultáció után a szívféreg-lárva elleni megelőző kezelés is javasolt, persze csak akkor, ha a kutya szívférgesség tesztje negatív.

5. Évente legalább egyszer vigyük el kedvencünket szűrővizsgálatra! Ma már vannak egészen egyszerű, de összetettebb és egyben megbízhatóbb tesztek is. Ehhez mérten az áruk is változik: néhány ezer forinttól akár néhány tízezer forintig is terjed.

6. A szívférgességgel diagnosztizált kutyákat sajnos csak kórházi körülmények között lehet kezelni. Gyógyszerrel, ami elpusztítja az akár 30 cm-es férgeket is, illetve műtéttel. A beavatkozás az orvosok szerint igen kockázatos: katéterrel mechanikusan távolítják el a probléma forrását, a szívférgeket.

További információk: http://www.felelosallattartas.hu/

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.