péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért

2018-09-13 Esemény, Hírfolyam
szemetesDunapart-180912

Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért! – címmel Dunamentő kalandot szervez a JÖN Alapítványunk, a World Cleanup Day 2018 alkalmából. A honlapunk az idén már több alkalommal foglalkozott a Duna alacsony vízállása miatt jobban szembeötlő fővárosi rakpart szemetességével. Legutóbbi cikkünkben “Turista taszítónak” neveztük a kialakult állapotokat. De akadt olyan helyszín is, ahová az évek alatt több tonnányi uszadékfa és szemét szorult a Szabadság híd budai lábánál.

Az alapítványunk felhívása a szeptember 16-án, délelőtt 10 órai rendezvénnyel kapcsolatban:
“Gyere el egy vasárnapi Dunamentő kalandra a World Cleanup Day 2018 alkalmából, amikor együtt megtisztítjuk a budapesti rakpart legszemetesebb helyszíneit. Használjuk ki a folyó alacsony vízállását, különben a szemetet a víz viszi el.

A szemétszedési akció facebookos eseményéhez ide kattintva ( https://www.facebook.com/events/1906824522960658 ) lehet csatlakozni.
Hozd el barátaidat és találkozzunk szeptember 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Szabadság híd pesti hídfőjénél, a Fővám téren.

Szemeteszsák és kesztyű lesz a helyszínen, de aki tud, hozzon magával. Az olyan hulladékot, ami szelektíven gyűjthető azt a megfelelő helyre fogjuk elszállítani.

Az esemény főszervezője, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (JÖN Alapítvány). Az esemény főtámogatója, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., aki elkötelezett híve az élővíz védelmének.

Csatlakozzatok az eseményhez a nemzetközi Teszedd napján és mentsük meg együtt a Dunát a szeméttől. Eljött a tettek ideje!“
Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért! eseményére mindenkit várnak szeretettel a szervezők.

Egy nappal korábban szintén a World Cleanup Day 2018 kapcsán az AIESEC nemzetközi szervezettel szervez szemétszedési akciót a JÖN Alapítványunk a Gellért-hegyen.

 

Forrás: hulladekvadasz.hu

Friss műsorok

Comments are closed.