kedd, június 19, 2018
Civil Hírügynökség

Személyiségi jogok és sajtószabadság – Kézikönyv jogalkalmazók számára

logo

Az új médiatörvény és médiaalkotmány, a 2014. március 15-én hatályba lépett új polgári törvénykönyv, valamint a módosított büntető törvénykönyv tette aktuálissá egy olyan új kézikönyv megírását, amely a jogszabályok és a bírói gyakorlat feldolgozásával gyakorlati segítséget kíván nyújtani a sajtó képviselői, a jogalkalmazók és az érdeklődő közönség számára is.

Az új médiatörvény és médiaalkotmány, a 2014. március 15-én hatályba lépett új polgári törvénykönyv, valamint a módosított büntető törvénykönyv tette aktuálissá egy olyan új kézikönyv megírását, amely a jogszabályok és a bírói gyakorlat feldolgozásával gyakorlati
segítséget kíván nyújtani a sajtó képviselői, a jogalkalmazók és az érdeklődő közönség számára is.

A Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (Open Society Institute) ösztöndíja, valamint az EBESZ sajtószabadságért felelős biztosának támogatása tette lehetővé, hogy a sajtóval kapcsolatos magyar jogi környezetet az alábbi, Személyiségi jogok és sajtószabadság című kötetünkben bemutassuk. A könyvet mindennapos használatra szántuk, igyekeztünk a közérthetőség és a szakmaiság olyan elegyével elkészíteni, hogy a többféle célközönség
igényeinek is megfeleljen.

A könyv a sajtó-helyreigazítás, a személyiségi jogok és az emberi méltóság és becsület polgári és büntetőjogi védelmének szentel egy-egy fejezetet. A mű végén áttekintést adunk az internettel kapcsolatos egyes jogi kérdésekről is.

Személyiségi jogok és sajtószabadság_Szerk_ Bodrogi_Kárpáti_CC40

Forrás: konyv.civilmedia.net

 

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.