szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Székkutas élen jár az állatvédelemben

Szekkutasfalunap-170903

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is hivatalos volt a székkutasi IV. Főtéri Falunapokra. A Rádió 7 és a www.promenad.hu szerkesztőségének közreműködésével kutyashow, illetve állatvédelemmel kapcsolatos játékos feladatok várták a kicsiket és nagyokat.

Az egyesület standjánál állatvédelmi teszteket tölthettek ki az érdeklődők, illetve tanácsot kérhettek állattartással, állategészségüggyel és örökbefogadással kapcsolatban. Lehetőség volt arra is, hogy új önkéntesek is csatlakozzanak a szervezethez, ezzel többen éltek is a településen.

A korábban az egyesület és az önkormányzat között létrejött együttműködés részeként, kiemelt szerepet kaptak a Székkutasi Ebrendészeti Telep kutyusai is, hiszen ők már régóta várják, hogy szerető gazdihoz kerüljenek. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete nemcsak a falunapokon, hanem más fórumokon is gőzerővel keresi a szerető családot a kutyusoknak, akik között van Stafford, de körülbelül egy hónapja született Labrador keverék kölykök is.

Fontos az örökbefogadás – erről már Balogh Ernő, az egyesület elnöke beszélt. Kiemelte, egy felnőtt kutyus is ugyanúgy tanítható és szocializálható, sokszor sokkal könnyebben és gyorsabban, mint egy kölyökkutya. Hozzátette, ha örökbe fogadunk, két életet mentünk meg: az örökbefogadott kutyusét, illetve azét is, aki a helyére bekerül. Aki szeretne egy imádnivaló házi kedvencet, hívja a székkutasi önkormányzatot a 62/593-050-es központi telefonszámon, vagy a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületét a 30/554-84-66, illetve a 20/980-2042-es számok valamelyikén.

További információk az egyesület Facebook oldalán és weboldalán, a www.hmvhelyiallatvedok.eu címen is elérhetők.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.