csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Szavazzon kedvenc orvosára!

szentgyorgyialbert-orvosi-dij-190219

A kitüntetést kilenc olyan orvos kapja, akik elhivatottságukkal, szakmai tudásukkal példát mutatnak a magyar egészségügyben. Hét díjról a közönség szavazata, két különdíjról a kampányt életre hívó alapítvány dönt.

Az utóbbi hetekben rengeteg jelölés érkezett a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakemberekre. Az adatok feldolgozása miatt a szavazás a tervezettnél később indult a http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas-2019/ oldalon. Összesen több mint 1200 jelölés jött. Közülük 700 doktorra voksolhatnak a páciensek március 16-ig.

Azért kevesebb a szavazáson részt vevő orvosok száma, mint a jelölteké volt, mert egy orvost többen is ajánlhattak. Másrészt a díj alapítói minden orvost megkérdeztek, hogy részt szeretnének-e venni a kampányban. A legfontosabb: egy e-mail címről csak egy szavazat adható. Bár orvost lehetett jelölni postai úton, a szavazásnál erre nincs lehetőség.

 

Lépéseket ígérnek a visszaélésekkel szemben

Mint általában minden hasonló netes kampányban, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj esetében is történtek visszaélések az elmúlt két évben. Hogy most ne történjen “ügyeskedés”, a kiírók határozott lépéseket ígérnek. “Az orvosi díj informatikai csapata mindennap átnézi az érkezett szavazatokhoz tartozó e-mail címeket és amennyiben visszaéléseket tapasztal, úgy azokat a szavazatokat érvényteleníti” – hangsúlyozta Pál Fanni Noémi, a kampány kommunikációs munkatársa.

 

A Nobel-díjas tudós özvegye örül a díjnak

Szent-Györgyi Albert özvegye, Marcia Szent-Györgyi támogatja és figyelemmel kíséri a kezdeményezést. Tavaly ellátogatott a MTA székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében tartott ünnepélyes díjátadóra. Idén is itt adják át a díjakat.

 

Forrás: kisalfold

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.