Szavazatokra várva - Civil Hírügynökség
szerda, augusztus 15, 2018
Civil Hírügynökség

Szavazatokra várva

2017-11-29 Hírfolyam, Kampány
Mira-171128

Bekerültünk az Erste Higgy magadban! pályázat közönségszavazós szakaszába, ahol a ti döntésetek a legfontosabb.A pályázat tétje számunkra a Mira interkulturális közösség új tere. Szeretnénk egy helyet, ahol nyelvórákat tarthatunk a hozzánk érkező bevándorló vagy menekült embereknek, ahol megvalósíthatjuk workshopjainkat, összejöveteleinket.

Ezen a linken – http://www.erstehiggymagadban.hu/palyazat/mira-interkulturalis-haz-1061 – találtok hosszabb leírást a projektről és ugyanitt egy nagyon rövid regisztráció után tudtok szavazni is.

Mi a Mira?
Az Artemisszió Alapítvány interkulturális közössége. Azért hoztuk létre, hogy közös tevékenységeken és élményeken keresztül közösséget alkossunk egymástól különböző emberekből. Közösen lépünk fel egy olyan társadalomért, aminek tagjai érdeklődőek, nyitottak, kíváncsiak egymás iránt. Ahol a kulturális különbség nem válik társadalmi hátránnyá, sőt, az emberek inspirációként, lehetőségként tekintenek rá. A csoportot zömében bevándorlók, menekültek és velük szolidáris, a kulturális sokszínűséget értékként megélő és elismerő magyarok, illetve külföldiek alkotják.

Miért kell a tér?
A Mira Ház lehetőséget adna arra, hogy a Mira tagjai jobban kapcsolatba tudjanak kerülni a helyi társadalom képviselőivel. Egy közösen használt térben spontán tudnak alakulni az egyébként általunk életre hívott kapcsolódások. A házban vendégül fogunk látni iskolai csoportokat, szakmai csoportok képviselőit, érdeklődőket, és számukra foglalkozásokat tartunk a toleranciáról és a sokszínűségről. A házhoz tartozó közösségi kert szintén a közösségépítést, és a helyi lakossággal való kapcsolat erősítését szolgálja.

 

Előre is nagyon köszönjük!

Az Artemisszió Alapítvány és a Mira csapata

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.