hétfő, október 15, 2018
Civil Hírügynökség

Stresszkezelő – Életerő Csoport

stressz-181009

Összecsapnak a feje felett a hullámok? Úgy érzi nem ura saját életének? Kifolynak keze közül napjai? Estére már csak vonszolja magát? Akkor Önnek egy kis életerőre van szüksége! Jöjjön el „Életerő” elnevezésű mentálhigiénés csoportunkba és töltekezzen fel! Szakemberek segítségével hétről-hétre stresszkezelő, problémamegoldó technikákat sajátíthat el ingyenesen.

Október közepétől 10 alkalmas problémamegoldó, stresszkezelő csoport indul az Óbudai Családi Tanácsadóban, heti rendszerességgel, alkalmanként másfél órában. Ha gyakran érzi úgy a hétköznapokban, hogy összecsapnak a feje fölött a hullámok, ám legnagyobb igyekezete ellenére sem képes kézben tartani az eseményeket, és ez egyre több energiáját őrli fel, akkor Önnek is az Életerő csoportban a helye.

A találkozókon megértéssel és humorral közelítjük meg a legtöbbünk számára szorongató érzéseket keltő mindennapi élethelyzeteket, és könnyedén és játékosan gondolkodunk együtt a megoldási lehetőségeken.

Jöjjön, és dobja be a közösbe terheit heti másfél órára, és meglátja, kevesebbel tér majd haza!

A csoportokat keddenként 14.00-15.30-ig tartjuk, 3-10 fő részvételével védett, bizalmat és biztonságot adó környezetben, tapasztalt szakember vezetésével. Az első alkalmat 2018. október 26 –ra tervezzük.

Az ingyenes alkalmakat tarja: Pincz Adrienn, mentálhigiénés tanácsadó.
A foglalkozások nyitottak, indulás után is lehet jelentkezni, de előzetes jelentkezés szükséges – az első alkalmat tekintve október 15-ig – a 0612501964-es telefonszámon, vagy a pincz.adrienn@kszki.obuda.hu e-mal címre.

Részvételi szándékát kérjük jelezze családgondozójának, vagy a fent említett elérhetőségek egyikén.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: 20. A felkorbácsolt gyűlöletbeszéd – új politikai korszak?
 • Hossz: 29:42
 • Vendég: Setét Jenő, Polyák Gábor, Juhász Attila, Lendvai Ildikó, Hargitai Miklós

A sorozat utolsó darabja, a 20. adás vázlatosan összefoglalja a gyűlöletbeszéd elterjedtségét, fokozatait, megjelenési formáit a társadalmi párbeszédekben és a médiában – súllyal a magyarországi viszonyok között. Szó esik a gyűlöletbeszéd történelmi gyökereiről-előzményeiről és aktuális hazai, valamint határon túli érvényesüléséről és politikai eszközként történő felhasználásáról. (Minden megszólaló elemzi a legutóbbi magyar választásokban a gyűlöletbeszéd szerepét) A tartalmas és sokszínű záró adás megszólalói: Setét Jenő polgári aktivista, Polyák Gábor és Juhász Attila elemzők, Lendvai Ildikó politikus, Hargitai Miklós újságíró.

Letöltés
 • Cím: 19. A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak – összefüggések és okok
 • Hossz: 29:44
 • Vendég: Acsády Judit, Antoni Rita, Vicsek Ferenc

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor – különös tekintettel a hazai helyzetre. Acsády Judit az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását – nagy költők elmaradott nézetei) Antoni Rita a Nőkért szervezet vezetője az Isztambuli egyezmény jelentőségét hazai viszonyok közötti elemzi, sőt a szexizmus jelenségét is megmagyarázza. Vicsek Ferenc informatív és sokszínű műsora még a nőellenes mozgalmakat is említi és jellemzi.

Letöltés
 • Cím: 18. Gyűlöletbeszéd a közbeszédben
 • Hossz: 29:32
 • Vendég: Garai László, Márky-Zay Péter, Kapperner Zoltán, Görög Mása

– a szakértő Garai László szociálpszichológus külföldi és hazai  megnyilvánulásokról beszél. (Plakátkampány és rongálás, ellenfél és ellenség dichotómiája) A tanulságok egyszerre általánosak és közösségfüggőek. Eltűntetésük illetve visszaszorításuk lehetőségei vagy pl. a spirál elvágása – a lehetséges megoldások. Megszólal és saját politikai ars poeticáját mondja el a hazai politika új csillaga Márky-Zay Péter. Elveinek összefoglalása meggyőző. Kapperner Zoltán filozófus a józan emberi beszéd és kapcsolatok végső győzelmét reméli – a jelenlegi markáns példák ellenére – Görög Mása szerkesztő műsorában.

Letöltés
 • Cím: 17. A gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában
 • Hossz: 29:53
 • Vendég: Galgóczi Eszter, Tóth Mónika

A sorozat mai adásának témája a gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában és a tudomány megközelítése szerepének, használatának történelmi vagy éppen  aktuális, magyarországi okairól (Pl. plakátkampány). A vendég, Galgóczi Eszter a szakdolgozatát e témáról írta, ebben még egyetemi kísérleteiről is beszámol. A magyar politikatörténet utolsó 30 évéből sokszínű hangdokumentum összeállítást hallunk a műsor elején, majd – egyebek között – az ellenségkép és a “mi” dichotómiájának összetevőit és az eszközeit veszi sorba a vendég – Tóth Mónika szerkesztő tartalmas félórájában.

Letöltés

Comments are closed.