vasárnap, szeptember 23, 2018
Civil Hírügynökség

Strázsa Tanya

Névtelen

A fiatalok az ÉTA Országos Szövetség támogatásának köszönhetően kedvezménnyel vehetnek részt az értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőttek az október 12-én kezdődő Strázsapróbán.

 • Az Ön gyermeke is értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőtt?
 • Ön sem tudja elképzelni, hogy elengedje őt, pedig tudja, előbb utóbb mindkettőjüknek szüksége lesz rá?
 • Ön is keresi a megoldást, amely a biztonság mellett a legnagyobb önállóságot, és az emberhez méltó életet egyaránt biztosítja számára?
 • Ön sem tudja, hol van az a hely, ahol szeretetben, tartalmasan tölthetik idejüket a támogatásra szoruló fiatalok?

Pedig van megoldás!

Nálunk elkötelezettség nélkül megtudhatja, hogy gyermeke miként élné meg a viszonylagos önállóságot. Önálló életre felkészítő táborunk során:

 • kiderül, hogy gyermeke az Ön állandó jelenléte nélkül is megállja-e a helyét a mindennapokban
 • egyénre szabott segítséggel, az önálló életet modellezve, védett környezetben, kisközösségben, különböző munkatevékenységekre készülünk
 • a szabadszállási Strázsa tanyán családias környezetben, modern körülmények között, tapasztalt, hozzáértő és elhivatott segítők gondoskodnak arról, hogy a résztvevők képességeiknek megfelelően hasznos tevékenységet végezzenek, és elfogadó, szeretetteljes légkörben készüljenek az önálló életre

A fiatalok az ÉTA Országos Szövetség támogatásának köszönhetően kedvezménnyel vehetnek részt az október 12-én kezdődő Strázsapróbán
További tájékoztatást adunk, és jelentkezni lehet a strazsatanya2@gmail.com e-mail címen, valamint a 20/368-5215-ös és 20/368-4999-es telefonszámokon.
Képes beszámolók: www.facebook.com/strazsa.tanya/photos_albums
Referencia kérhető korábban táborozó fiatal családjától, a 30/276-8465-ös telefonszámon

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: 20. A felkorbácsolt gyűlöletbeszéd – új politikai korszak?
 • Hossz: 29:42
 • Vendég: Setét Jenő, Polyák Gábor, Juhász Attila, Lendvai Ildikó, Hargitai Miklós

A sorozat utolsó darabja, a 20. adás vázlatosan összefoglalja a gyűlöletbeszéd elterjedtségét, fokozatait, megjelenési formáit a társadalmi párbeszédekben és a médiában – súllyal a magyarországi viszonyok között. Szó esik a gyűlöletbeszéd történelmi gyökereiről-előzményeiről és aktuális hazai, valamint határon túli érvényesüléséről és politikai eszközként történő felhasználásáról. (Minden megszólaló elemzi a legutóbbi magyar választásokban a gyűlöletbeszéd szerepét) A tartalmas és sokszínű záró adás megszólalói: Setét Jenő polgári aktivista, Polyák Gábor és Juhász Attila elemzők, Lendvai Ildikó politikus, Hargitai Miklós újságíró.

Letöltés
 • Cím: 19. A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak – összefüggések és okok
 • Hossz: 29:44
 • Vendég: Acsády Judit, Antoni Rita, Vicsek Ferenc

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor – különös tekintettel a hazai helyzetre. Acsády Judit az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását – nagy költők elmaradott nézetei) Antoni Rita a Nőkért szervezet vezetője az Isztambuli egyezmény jelentőségét hazai viszonyok közötti elemzi, sőt a szexizmus jelenségét is megmagyarázza. Vicsek Ferenc informatív és sokszínű műsora még a nőellenes mozgalmakat is említi és jellemzi.

Letöltés
 • Cím: 18. Gyűlöletbeszéd a közbeszédben
 • Hossz: 29:32
 • Vendég: Garai László, Márky-Zay Péter, Kapperner Zoltán, Görög Mása

– a szakértő Garai László szociálpszichológus külföldi és hazai  megnyilvánulásokról beszél. (Plakátkampány és rongálás, ellenfél és ellenség dichotómiája) A tanulságok egyszerre általánosak és közösségfüggőek. Eltűntetésük illetve visszaszorításuk lehetőségei vagy pl. a spirál elvágása – a lehetséges megoldások. Megszólal és saját politikai ars poeticáját mondja el a hazai politika új csillaga Márky-Zay Péter. Elveinek összefoglalása meggyőző. Kapperner Zoltán filozófus a józan emberi beszéd és kapcsolatok végső győzelmét reméli – a jelenlegi markáns példák ellenére – Görög Mása szerkesztő műsorában.

Letöltés
 • Cím: 17. A gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában
 • Hossz: 29:53
 • Vendég: Galgóczi Eszter, Tóth Mónika

A sorozat mai adásának témája a gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában és a tudomány megközelítése szerepének, használatának történelmi vagy éppen  aktuális, magyarországi okairól (Pl. plakátkampány). A vendég, Galgóczi Eszter a szakdolgozatát e témáról írta, ebben még egyetemi kísérleteiről is beszámol. A magyar politikatörténet utolsó 30 évéből sokszínű hangdokumentum összeállítást hallunk a műsor elején, majd – egyebek között – az ellenségkép és a “mi” dichotómiájának összetevőit és az eszközeit veszi sorba a vendég – Tóth Mónika szerkesztő tartalmas félórájában.

Letöltés

Comments are closed.