szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

SozialMarie díj magyar projekteknek

2017-05-03 Hírfolyam, Tudástár
sozialmarie-161111

Hétfőn, 2017. május 1-én a bécsi ORF RadioKulturhaus-ban idén tizenharmadik alkalommal tűntettek ki 15 társadalmi hatással bíró innovatív projektet a SozialMarie díjjal. Három magyar is van köztük.

A 15.000 Eurós első díjat idén a Studio 27 – Focused on Soul cseh projekt nyerte, melyben mentális betegségekben maguk is érintett újságírók nyilvánosan foglalkoznak a betegségekhez kapcsolódó megbélyegzéssel, hogy ezáltal előmozdítsák az előítéletek leküzdését.

Az osztrák Welcome to Life projekt nyerte a 10.000 Eurós második díjat. A projekt állami gondozott fiatalokat segít 18. életévüket követően, hogy megkönnyítse felnőtté válásukat.

Az 5.000 Eurós harmadik díjat a cseh Na ovoce projekt vehette át: egy digitális térkép, melyben a biodiverzitás fenntartásáért szabadban élő gyümölcsfákat lehet regisztrálni, ezáltal segítve elfelejtett gyümölcsfajták újraélesztését, népszerűsítését.

További 12 projekt nyert 2.000 Eurós díjat Ausztriából, Magyarországról és Szlovákiából. Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

A magyar 2.000 Eurós díjat a Budapest100, az Eleven Emlékmű – az én történelmem, a Mikor van a tetteknek ideje, ha nem ilyenkor?! és a SUHANJ! Fitness – erőt adunk nyerték el, külön gratulálunk nekik!
Az összes díjazottról szóló összefoglaló ( http://www.sozialmarie.org/hu/news/5 ) további inspirációt kínál!
Az aktív fővédnökséget Magyarországon 2017-ben Junghaus Tímea, művészettörténész és kortárs művészeti kurátor vállalta. Május 1-én fővédnökként az Eleven Emlékmű – az én történelmem projekt támogatását választotta.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.