hétfő, szeptember 24, 2018
Civil Hírügynökség

Segítő kezet nyújtani menő!

palyazat-170704

A képzésre civil szervezetek képviselőit és iskolai közösségi szolgálatért felelős pedagógusok jelentkezését várjuk, akik a részvételt követően közösen tudnak pályázatot benyújtani a KÖSZ! Programunkban.

Képzés és partnerbörze civil szervezetek képviselőinek és IKSz felelős pedagógusoknak
• Szeretne igazán érdekes tevékenységeket kiajánlani a diákok számára közösségi szolgálatra?
• Szeretne jobb színvonalú közösségi szolgálati programokat szervezni?
• Szeretne jó együttműködést kialakítani a partneriskolával, fogadó szervezettel?

A képzési nap célja, hogy civil szervezetek, mint lehetséges fogadó szervezetek képviselőinek bemutassuk az iskolai közösségi szolgálat módszertanát, megismertessük velük a lehetséges jó gyakorlatokat és hozzásegítsük őket, hogy megfelelő iskolai együttműködő partner esetén konkrét pályázati projektet dolgozzanak ki, amelyet be tudnak nyújtani az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Program 2017 keretében. (határidő november 15.)

Helyszínek és időpontok:
2017. október 12. Szolnok, Verseghy Ferenc Könyvtár (Szolnok, Kossuth tér 2.)
2018. október 17. Veszprém, Szaléziánum Érseki Turisztikai Központ (Veszprém, Vár utca 31.)
2019. október 19. Győr, Hotel Kálvária (Győr, Kálvária u. 22/D.)
Időtartam: 10.00 – 16.00

A képzésen való részvétel ingyenes, amelynek során szendvics- vagy menüebédet biztosítunk.
Pedagógus és civil fogadó szervezet együtt is jelentkezhet a képzésre, de ebben az esetben is kérjük, hogy mindkét fél jelentkezzen be! Szervezetenként/intézményenként 1 fő részvételére van lehetőség.

A résztvevők számára megyehatáron belül utazási támogatást tudunk nyújtani igény szerint.
A képzési nap az Új Európa Alapítvány szervezésében, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai támogatásával és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével valósul meg.
A jelentkezési lapok elérhetők a http://www.ujeuropaalapitvany.hu/ oldalon.

Szolnok https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeznkXxPSIHrAuXuCzYYF2BeavNWkb7JGHHpOlc2s00oCqoBA/viewform

Veszprém: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyLJctMJFbGZVcua4XzvZMVGketyLK4WAOd-TIIqzg69q4jQ/viewform

Győr
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepArVb-VfpKsktIPFLAp-kmjNHfR6DRIycFU0WeJKjDWIaOw/viewform

Jelentkezési határidők: Szolnok: október 8.; Veszprém: október 12., Győr: október 15.,

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

 • Cím: 20. A felkorbácsolt gyűlöletbeszéd – új politikai korszak?
 • Hossz: 29:42
 • Vendég: Setét Jenő, Polyák Gábor, Juhász Attila, Lendvai Ildikó, Hargitai Miklós

A sorozat utolsó darabja, a 20. adás vázlatosan összefoglalja a gyűlöletbeszéd elterjedtségét, fokozatait, megjelenési formáit a társadalmi párbeszédekben és a médiában – súllyal a magyarországi viszonyok között. Szó esik a gyűlöletbeszéd történelmi gyökereiről-előzményeiről és aktuális hazai, valamint határon túli érvényesüléséről és politikai eszközként történő felhasználásáról. (Minden megszólaló elemzi a legutóbbi magyar választásokban a gyűlöletbeszéd szerepét) A tartalmas és sokszínű záró adás megszólalói: Setét Jenő polgári aktivista, Polyák Gábor és Juhász Attila elemzők, Lendvai Ildikó politikus, Hargitai Miklós újságíró.

Letöltés
 • Cím: 19. A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak – összefüggések és okok
 • Hossz: 29:44
 • Vendég: Acsády Judit, Antoni Rita, Vicsek Ferenc

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor – különös tekintettel a hazai helyzetre. Acsády Judit az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását – nagy költők elmaradott nézetei) Antoni Rita a Nőkért szervezet vezetője az Isztambuli egyezmény jelentőségét hazai viszonyok közötti elemzi, sőt a szexizmus jelenségét is megmagyarázza. Vicsek Ferenc informatív és sokszínű műsora még a nőellenes mozgalmakat is említi és jellemzi.

Letöltés
 • Cím: 18. Gyűlöletbeszéd a közbeszédben
 • Hossz: 29:32
 • Vendég: Garai László, Márky-Zay Péter, Kapperner Zoltán, Görög Mása

– a szakértő Garai László szociálpszichológus külföldi és hazai  megnyilvánulásokról beszél. (Plakátkampány és rongálás, ellenfél és ellenség dichotómiája) A tanulságok egyszerre általánosak és közösségfüggőek. Eltűntetésük illetve visszaszorításuk lehetőségei vagy pl. a spirál elvágása – a lehetséges megoldások. Megszólal és saját politikai ars poeticáját mondja el a hazai politika új csillaga Márky-Zay Péter. Elveinek összefoglalása meggyőző. Kapperner Zoltán filozófus a józan emberi beszéd és kapcsolatok végső győzelmét reméli – a jelenlegi markáns példák ellenére – Görög Mása szerkesztő műsorában.

Letöltés
 • Cím: 17. A gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában
 • Hossz: 29:53
 • Vendég: Galgóczi Eszter, Tóth Mónika

A sorozat mai adásának témája a gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában és a tudomány megközelítése szerepének, használatának történelmi vagy éppen  aktuális, magyarországi okairól (Pl. plakátkampány). A vendég, Galgóczi Eszter a szakdolgozatát e témáról írta, ebben még egyetemi kísérleteiről is beszámol. A magyar politikatörténet utolsó 30 évéből sokszínű hangdokumentum összeállítást hallunk a műsor elején, majd – egyebek között – az ellenségkép és a “mi” dichotómiájának összetevőit és az eszközeit veszi sorba a vendég – Tóth Mónika szerkesztő tartalmas félórájában.

Letöltés

Comments are closed.