péntek, december 14, 2018
Civil Hírügynökség

Rezsimváltás a börtönökben

2017-11-27 Esemény, Hírfolyam
helsinkiEstek-171124

A Magyar Helsinki Bizottság 19 éven át rendszeresen monitorozta a börtönkörülményeket és nyújtott ingyenes jogi segítséget a fogvatartottaknak. Az országos parancsnokság megszüntette ezek lehetőségét.

Ingyenes estünkön elmondjuk, mit tapasztaltunk munkánk során, ahogyan arról is beszélünk majd, mi történt, mi történhet, hogy nem vagyunk már ott a börtönökben. Szakértő munkatársaink mellett találkozhattok egy feleséggel, aki beszámol arról, a közelmúltban hogyan változtak meg a börtönviszonyok. És ott lesz egy szülőpár, akiknek a fiát verték össze a börtönben, mégis csak 10 nap után találkozhatott a Helsinki Bizottság ügyvédével.

Még nehezebb és még drágább lett börtönből telefonálni. Minden fogvatartottat plexi választja el a családtagjaitól a beszélő alatt: nincs ölelés, nincs puszi, vannak viszont síró gyerekek és csalódott rabok. Nem lehet csomagot küldeni a sittre. Kitiltották a civiljogvédőket a börtönből. Ezek az elmúlt hetek botrányai a hazai büntetés-végrehajtásban. Értetlenkedő elítéltek és tehetetlen családtagok leforrázva állnak a fejlemények előtt. Az új regulák hermetikusan választják el egymástól a kinti és benti börtönvilágot. Ez volna az új rend?

Az est résztvevői:
Varga László és Lászlóné, egy fiatal fogvatartott szülei
Telleszné Schmel Andrea, egy fogvatartott felesége
Tóth Balázs ügyvéd
Vig Dávid, a Helsinki Bizottság rendészeti programjának vezetője

Mindenkit szeretettel várunk!

Időpont: 2017. november 28., 18:00–20:00
Helyszín: Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.